Het is afzien in de zompige klein van de Haarlemmermeerse polder, maar de Lions laten zich niet kennen.
Het is afzien in de zompige klein van de Haarlemmermeerse polder, maar de Lions laten zich niet kennen. ((Foto: LionsClub Haarlemmermeer-Host))

Afzien voor Lions Leden op NL doet

HOOFDDORP - De weergoden zaten zaterdagmorgen 16 maart niet mee voor de klus die de LionsClub Haarlemmermeer-Host had aangenomen in het kader van NLdoet. Ze trotseerden regen en wind, maar vooral de zompige Haarlemmermeerse klei, om bomen te planten, samen met de Stichting MeerGroen.

De natuurstrook grenzend aan Hospice Bardo en achter het Janssoniushof was de place to be. Maar de Lions Leden met hulp van buurtbewoners lieten zich niet onbetuigd om gezamenlijk de tachtig bessenstruiken en tien fruitbomen te planten. De ontdekking dat de Haarlemmermeerse klei wel heel echte klei was, hebben de harde werkers ervaren. Steeds kregen ze meer waardering voor de polderjongens die na de drooglegging in 1852 van Haarlemmermeer met de hand sloten en greppels moesten graven. De ringvaart is met een lengte van 62 kilometer ook met hand gegraven.

De hele operatie van 16 maart, onder leiding van Franke van der Laan, staat nu in de boeken als een taaie, lastige klus. Maar alle hulde aan de volhouders die het toch voor elkaar kregen.

Meer berichten