(Foto: Rowin van Diest)

Voor één dag vrijwilliger met NLdoet

HAARLEMMERMEER - Onze fotograaf Rowin van Diest trok er zaterdag 16 maart op uit om NLdoet in Haarlemmermeer op de foto te zetten. Maar het weer was voor veel organisaties zo onaantrekkelijk, dat het een uitdaging werd om afwisselende klussen te vinden.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds. Ook in Haarlemmermeer zijn vele vrijwilligers vrijdag 15 en zaterdag 16 maart bezig geweest met het opknappen van een clubhuis, een dierenverblijf of een speeltuin.

Fotograaf Rowin reisde zaterdagmorgen af naar Vijfhuizen waar de klus 'Met de buurt een midgetgolfbaan aanleggen' op het programma stond. "Daar aangekomen bleek het door het weer een week verplaatst te zijn." Van daaruit ging hij door naar Zwanenburg, naar 'De grote zaal van jongerencentrum De Basis schilderen'. "Hier waren vier jongeren de muur aan het rood schilderen. Naomie gaf aan dat ze later op de middag meer jongeren verwachtte, omdat veel van hen eerst nog moesten werken."

Met het idee om toch nog een andere soort foto te maken, reed Rowin door naar de scouting in Zwanenburg, voor 'Kom helpen de tuin opknappen'. "Alleen..., daar waren ze op het moment dat ik er aankwam ook bezig met... schilderen." Dit keer kreeg de muur een blauwe kleur. De regen en de kou had ook hier de vrijwilligers binnen gehouden.

Meer berichten