Opening watertappunt op station Hoofddorp

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

HOOFDDORP - Staatssecretaris Stientje van Veldhoven opent maandag 25 maart een gratis watertappunt voor reizigers en inwoners op Station Hoofddorp

Doel: Vermindering plastic afval

Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) opent het tappunt in het bijzijn van NS president-directeur Roger van Boxtel en wethouder Marja Ruigrok (Verkeer en Vervoer). Er komt ook een watertappunt bij Station Nieuw-Vennep. Dit jaar opent NS in totaal tweehonderd watertappunten bij stations, zodat 90 procent van alle treinreizigers toegang krijgt tot gratis drinkwater voor onderweg. NS biedt de watertappunten als service aan reizigers en inwoners en wil hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval.

"Mooi dat er een watertappunt komt voor gratis drinkwater. Waterdrinken is gezond en lekker. Dus we zijn blij dat reizigers en inwoners van Haarlemmermeer hier nu ook toegang tot hebben via een watertappunt", zegt wethouder Marja Ruigrok.

Service

In Noord-Holland staan twintig nieuwe NS watertappunten bij de Stations Alkmaar, Alkmaar Noord, Bovenkarspel, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hoofddorp, Hoogkarspel, Hoorn, Koog aan de Zaan, Krommenie Assendelft, Nieuw-Vennep, Purmerend, Purmerend Overwhere, Santpoort Noord, Santpoort Zuid, Schagen en Zaandam Kogerveld. NS werkt hiervoor samen met drinkwaterbedrijf PWN. De voorbereidingen voor de andere provincies zijn in volle gang. Aan het einde van dit jaar is het streven dat er bij ruim tweehonderd stations watertappunten staan. De tappunten komen op het voorplein van het station, waar de bereikbaarheid het grootst is.