Cursus biedt hulp bij werken met digitale overheid

Algemeen
Leer omgaan met het werken met de digitale overheid.
Leer omgaan met het werken met de digitale overheid. (Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER - Wie hulp kan gebruiken bij het digitaal regelen van zaken bij de overheid, zoals de belastingaangifte, kan de cursus Digisterker volgen in Bibliotheek Badhoevedorp aan de Arendstraat. De cursus start dinsdag 2 april en bestaat uit vier lessen op dinsdagen van 9.30 tot 11.30 uur.

Tijdens de cursus verbeteren de deelnemers stap voor stap hun vaardigheden met betrekking tot de digitale overheid. Hierbij worden verschillende aspecten van digitale dienstverlening behandeld en geoefend. Ook leren zij omgaan met DigiD: de persoonlijke digitale sleutel voor de overheid. Met DigiD is onder andere belastingaangifte te doen, het persoonlijke pensioen te bekijken en het eigen medisch dossier in te zien.

De cursus Digisterker is gratis en wordt gegeven door gecertificeerde docenten in kleine groepen. Wie beter wil leren omgaan met de sites van de overheid, meldi zich aan voor de cursus Digisterker: 020-6593409, bij de balie in een van de bibliotheekvestigingen of via klantenservicebhd@debibliotheekhaarlemmermeer.nl. Schaf voor deze cursus het cursusboek aan, kosten zijn 16 euro. Er is ruimte voor maximaal tien cursisten.

Samenwerking Belastingdienst

De samenwerking met de Belastingdienst bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid.