Lock Up brengt ruim 220.000 euro op voor Adamas Inloophuis

Algemeen
Lokale ondernemers en Adamas-teamleden hebben duizenden euro's weten op te halen met hun opsluitdag.
Lokale ondernemers en Adamas-teamleden hebben duizenden euro's weten op te halen met hun opsluitdag. (Foto: Adamas Inloophuis)

NIEUW-VENNEP - Twaalf lokale ondernemers lieten zich vrijdag 22 maart een dag opsluiten bij het Adamas Inloophuis om minimaal 15.000 euro per persoon op te halen. Hugo van Luling werd de Adamas Social Funder 2019.

"Maar het werd meer, veel meer. Ruim 220.000 euro is er opgehaald en de teller loopt eigenlijk nog steeds", lacht Annelies Osinga, leidinggevend coördinator van Adamas.

Moe, maar heel blij kijkt niet alleen zij, maar alle deelnemers en het Adamas team terug op een bijzondere dag met een gouden randje. "Het gaat niet alleen om het fantastische bedrag dat we met elkaar hebben opgehaald, maar ook om wat er gebeurde met de deelnemers. In onze WAP TheLockUp groep zijn we nog ervaringen en emoties aan het delen, heel bijzonder".

Thomas Hendriksen noemde het "Een van de beste dagen van mijn leven". Angela van Dorssen laat weten: "Mijn lijf begint te ontspannen, de adrenaline verdwijnt en daar komen de emotie, trots en dankbaarheid voor terug. Nu pas besef ik echt wat we gisteren hebben gedaan en vooral voor wie. Geraakt door de gastvrijheid van het Adamas-team. Zo moet het ook voelen als je hier als gast komt: Welkom en warm".

Adamas Social Funder

"Dit jaar was het ook een spannend wie de Adamas Social Funder 2019 ging worden, het lag behoorlijk dicht bij elkaar", vervolgt Osinga. Uiteindelijk kreeg Hugo van Luling het schitterende diamanten kunstwerk. Hij had het fantastische bedrag opgehaald van ruim 35.000 euro. "Toen Annelies mij het beeldje overhandigde, was ik echt overmand door emoties", vertelt hij. "Het was een hele bijzondere dag. Ik zat in een kamertje in het mooie Adamas-huis in Nieuw-Vennep opgesloten samen met John Stassen. En dat allemaal om geld op te halen voor het fantastische werk van het Adamas-team. Wat raak je daar van onder de indruk als je een dag in het gebouw bent. Mooie momenten, emotionele momenten alles passeert zo'n dag".

Feestelijke dag

"De dag zelf was door het Adamas-team tot in de puntjes verzorgd. Op iedere tafel lag een hart met een gedichtje van het Kidsteam en een vrolijke tulp in een vaasje, dat was al een bijzonder moment", zegt Monique Hulst. Na de eerste ronde was er verse appeltaart, later gevolgd met een gezonde lunch. Rond 17.30 uur was het tijd voor een feestelijke borrel met wijn, gesponsord door de Druivenstok, gevolgd door een heerlijke pasta en salade gesponsord door Van der Hulst catering. Aan het einde kreeg iedere deelnemer een chocoladesleutel van Dunja Nieuw-Vennep om het huis te mogen verlaten.

"Een dag om niet te vergeten wat we met elkaar voor elkaar kunnen doen", vat Osinga het samen. Ook iets bijdragen? Ga naar www.adamas-inloophuis.nl/steun-ons.