Kettingbotsing na ongeval

112-nieuws
Twee auto's botsten hard op elkaar.
Twee auto's botsten hard op elkaar. (Foto: Rowin van Diest)

door Rowin van Diest

LIJNDEN - Twee auto's zijn donderdagmiddag 4 april hard met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de afrit van de A9 en de N232 - Schipholweg. Tijdens het incident vond op de rijstrook ernaast een kop-staartbotsing plaats tussen vier voertuigen.

Eén zwaargewonde bestuurder

De ongevallen vonden plaats rond half 3. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen in actie om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de inzittenden van de twee op elkaar gebotste voertuigen behandeld. Een van de bestuurders raakte flink gewond en moest voor verdere zorg overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Bij de kettingbotsing tussen vier voertuigen op de rijstrook naast het eerste incident raakten de inzittenden niet gewond. Hier was alleen blikschade te betreuren.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) legde alle sporen vast om de exacte toedracht van het eerste ongeval te achterhalen. Door het ongeval was de vanaf de A9 in beide richtingen de afrit naar de N232 afgesloten. Minstens twee automobilisten negeerden het rode kruis, zij werden op de bon geslingerd.

De kettingbotsing op de rijstrook naast het ernstige ongeval.