Gelijkspel voor FC VVC

NIEUW-VENNEP - FC VVC kwam zaterdag 13 april tegen VEW in de derde klasse niet verder dan een gelijkspel, het duel eindigde in 2-2.

Het was deze keer slecht vertoeven op het anders zo knusse complex van VVC. Het was koud en er was zelfs heel even natte sneeuw. Trainer Rick van IJzendoorn had van tevoren verwacht dat tegenstander VEW zeer gemotiveerd was, want de ploeg heeft nog degradatiezorgen. VVC had dan ook in de eerste helft moeite met de aanvalskracht van de snelle aanvallers. Het was dus niet onterecht dat het 0-1 werd.

De ploeg van IJzendoorn moest de tweede helft met meer power spelen. De boodschap kwam over en er kwamen meer kansen. Mitchell Griekspoor maakte na een goed opgezette aanval gelijk. En direct daarna zette Rezgar Kasim zijn team op voorsprong. Vanaf de aftrap kon de tegenstander 2-2 scoren. In 3 minuten tijd was drie keer gescoord. VVC bleef knokken voor de volle winst, maar het zat niet mee. De scheidsrechter verzuimde wel om de thuisploeg een zuivere strafschop te geven. Aan de andere kant had VEW pech dat een onhoudbaar schot op de paal terechtkwam. VVC heeft nog vier duels te gaan. Eerst wacht de zware uitwedstrijd tegen Stormvogels, daarna ZSGO, dan de altijd interessante derby tegen Overbos. En ook het duel tegen kampioen Kagia zal zeker niet saai worden.