Assumburg in Hoofddorp.
Assumburg in Hoofddorp. ((Foto: Gemeente Haarlemmermeer - Danny de Casembroot))

Assumburg 2 jaar dicht

HOOFDDORP - Sinds eind maart is de straat tussen Altenburg en de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH) - Assumburg - afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting maakt de situatie veiliger voor iedereen die in de buurt woont, werkt en naar school gaat. De school en sporthal blijven bereikbaar via een omleiding door de wijk. De afsluiting duurt waarschijnlijk 2 jaar.

Aan beide kanten van Assumburg wordt gewerkt. Aannemer Sterkenburg bouwt naast Sporthal Het Spectrum 37 woningen en Van Rhijn Bouw bouwt aan de overkant 97 appartementen (De Monarch). Al eerder werd aan de renovatie van de sporthal gewerkt. Tot nu toe is het gelukt om Assumburg open te houden.

De gemeente heeft nu de veiligheid opnieuw bekeken, omdat de verkeerssituatie is veranderd door de toename van bouwverkeer. Hierbij is ook advies gevraagd aan de hulpdiensten. Om te zorgen voor een veilige situatie, is besloten Assumburg vanaf dinsdag 26 maart af te sluiten voor al het verkeer behalve bouwverkeer.

De school en het parkeerterrein zijn bereikbaar via een omleidingsroute die op borden staat aangegeven. De sporthal en het parkeerterrein bij de sporthal zijn na de opening ook via deze omleiding bereikbaar. Assumburg blijft afgesloten, zolang dat voor de veiligheid nodig is.

Bron: haarlemmermeergemeente.nl

Meer berichten