Het personeel van de BioExpress reikt de prijs uit aan Team Sushi-burger.
Het personeel van de BioExpress reikt de prijs uit aan Team Sushi-burger. ((Foto: NMCX Centrum voor Duurzaamheid))

Leerlingen ontwerpen gezonde snack

HAARLEMMERMEER - De winnaars van de Gezonde Snack 2019 bij het Kaj Munk College zijn donderdag 18 april bekend gemaakt. De Sushi-burger ging er met de prijs voor gezondste snack Catering vandoor, Brockip trok in de categorie Lunchroom aan het langste eind. De Piramide Gezond won de aanmoedigingsprijs.

Sushi-burger en Brockip in de prijzen

De huldiging van de winnaars was bij opdrachtgever Lunchroom en Catering de BioExpress in aanwezigheid van het voltallige personeel, de begeleidende docent van het Kaj Munk College en de projectleiders van NMCX Centrum voor Duurzaamheid. De leerlingen waren supertrots op de geleverde prestatie en kregen van BioExpress de uitnodiging om hun snack verder te ontwikkelen, zodat het uiteindelijke resultaat kan worden toegevoegd aan de menukaart voor BioExpress. Alle deelnemende leerlingen kregen een biologische appel van De Olmenhorst.

Gezond

De gezonde snacks werden door leerlingen van het Kaj Munk College ontworpen naar aanleiding van een 'Onderzoeken en Ontwerpen'-opdracht. Lunchroom en Catering de BioExpress was de opdrachtgever, de opdracht was 'Ontwerp een gezonde snack voor onze lunchroom en eentje voor de catering'. De leerlingen deden onderzoek naar duurzame en biologische, maar vooral gezonde, ingrediënten.

Er werden in totaal 23 recepten via een kookchallenge in de klas gepresenteerd aan een jury. De jury proefde de snacks en beoordeelde op gezond, 100 procent biologisch, glutenvrij, smaak en structuur. Uiteraard werd ook gekeken naar de bereidingswijze en duurzame toepasbaarheid in de praktijk. Binnenkort zijn de winnende snacks te vinden op de menukaart van De BioExpress.

Aan het schoolproject werkten mee: Kaj Munk College Technasium Hoofddorp, De BioExpress en NMCX Centrum voor Duurzaamheid.??

Meer berichten