Winnaar Tabitha met de musical 'Sister act in the sound of music'.
Winnaar Tabitha met de musical 'Sister act in the sound of music'. ((Foto: PR))

Volop spektakel tijdens eerste Musical Dance Battle

HOOFDDORP - Het was een enorm spektakel op Paaszaterdag in Schouwburg De Meerse. Kinderen van diverse Hoofddorpse basisscholen in de leeftijd van 6 tot en met 8 jaar en 9 tot en met 12 jaar deden voor het eerst mee aan Kreavaria's naschools theaterproject Musical Dance Battle.

Na maanden van repeteren in de speelzaal of andere lesruimte van school mochten de kinderen van achttien deelnemende schoolgroepen eindelijk het prachtige podium van Schouwburg De Meerse betreden. En dat was natuurlijk best spannend en indrukwekkend.

Als echte artiesten werden de kinderen ingehaald via de artiesteningang van De Meerse. Eerst nog even repeteren, wennen aan het podium, prachtige kostuums aan, verzorgd door Jolanda's verkleedkisten uit Wormer, nog even mooi in de schmink en de show kon beginnen.

De jonge deelnemers wisten het publiek te verrassen met stuk voor stuk prachtige musicals. Zo wist onder andere 'De Leeuwenkoning' het publiek te ontroeren en 'Belle en het Beest' het publiek te betoveren. De musical 'Een Nacht in het Museum' bracht prachtig spel, 'Sister Act in the Sound of Music' was origineel en grappig. 'De Kleine Zeemeermin' kwam zo uit een sprookjesboek gekropen. Maar ook prachtige zang in 'Ciske de Rat', 'Annie' en a capella in 'Matilda'. En zo wisten alle schoolgroepen met veel enthousiasme, plezier en overtuiging het publiek en de jury met de door hun gemaakte musical te raken.

Het werd de jury niet makkelijk gemaakt. De medaille hebben ze dan ook allemaal dubbel en dwars verdiend.

De Wisselbeker van de eerste Hoofddorpse editie van de Musical Dance Battle 2019 is gewonnen door:

Voorstelling 1 - Klavertje Vier met de musical 'Een Nacht in het Museum'.

Voorstelling 2 - Tabitha met de musical 'Sister Act in The Sound of Music'.

Meer berichten