No-hitter voor werper Lars Huijer leidt tot dikke winst Pioniers

Sport
Werper Lars Huijer levert een no-hitter af.
Werper Lars Huijer levert een no-hitter af. (Foto: Rowin van Diest)

HOOFDDORP - De honkballers van Meerlease Hoofddorp Pioniers wonnen vrijdagavond 26 april thuis met 12-0 van Silicon Storks. De absolute uitblinker was werper Lars Huijer.

De uitwedstrijd in Den Haag donderdag 25 april ging niet naar wens. Het team van trainer / coach Mervin Gario liet absoluut geen slechte indruk achter, maar ging toch met een 4-3 verlies naar huis.

De revanche was vrijdagavond overtuigend. Werper Lars Huijer was donderdagavond niet in actie gekomen. Wellicht dat hij daardoor uit de startblokken schoot, want de 25-jarige Hoofddorper maakte vanaf de eerste inning grote indruk. In de zeven innings durende wedstrijd liet hij geen enkele honkslag toe. Het was een prestatie die in boeken van de honkbalbond komt. Het was de vijftigste no-hitter in de geschiedenis van de hoofdklasse. De laatste keer dat dit gebeurde, was in de zomer van 2016. Chris Pfauw presteerde de no-hitter ook in dienst van Pioniers. De bijzondere krachtige Amerikaan stond toen wel de volledige innings op de heuvel.

Pioniers kon in de vijfde inning het duel beslissen. Toen werd door de thuisploeg liefst zeven keer gescoord. Mark Smit was goed voor drie rake klappen en drie binnen geslagen punten. Twee hits met eveneens drie binnen geslagen punten kwamen op naam van Mark Smit. Nolan Beugeling kwam tot eenzelfde aantal. Coach Gario zat volop te genieten. En dat was terecht, want in deze vorm kan Pioniers nog ver komen.

Derde

Het was voor Pioniers de achtste zege van dit lopende seizoen. De manschappen van Gario staan hiermee stevig op de derde plaats met 2 punten achterstand op L&D Amsterdam en 4 punten achterstand op koploper Curaçao Neptunus.