Op de hoogte van grote opknapbeurt N200

Nieuws
Weg afgesloten.
Weg afgesloten. (Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER - De N200 tussen Halfweg en Amsterdam krijgt een fikse opknapbeurt. Weggebruikers worden via Facebook, GoogleMaps en Waze op de hoogte gehouden. Voor fietsers is er een aparte informatieplek op de N200-website.

De N200 tussen station Halfweg en de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam wordt grondig opgeknapt. Bij Halfweg vervangt een nieuwe brug de boezembruggen. Gemeente Haarlemmermeer werkt samen met Rijkswaterstaat, gemeente Amsterdam, Waternet en waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Verder wordt de weg opnieuw ingericht, de dijk wordt verhoogd en de oude drinkwatertransportleidingen vervangen. Door het werk tegelijk uit te voeren, is de duur van de overlast zo kort mogelijk.

Tot nu toe bleef enorme verkeershinder uit. Er was 15 minuten extra reistijd voorspeld, maar die is amper gehaald. Toen in Amsterdam een aantal maanden geleden de eerste zijwegen werden afgesloten, nam de drukte wel toe, maar bleef de verkeershinder beperkt.

Op de hoogte

Weggebruikers hebben verschillende mogelijkheden om op de hoogte te worden gehouden van omleidingen en afsluitingen: Google Maps is altijd actueel. Een post voor de volgers van Facebookpagina 'De NieuweN200' attendeert op een afsluiting. Gebruikers van de Flitsmeister-app ontvangen een week vooraf een pushbericht over de afsluiting. Vervolgens toont Google Maps, Waze of Flitsmeister de snelste route. De borden langs de route bevestigen die info.

Er staan vijf camera's met zicht op de N200 die op www.denieuwen200.nl uitzenden. Weggebruikers kunnen zo checken hoe druk het is. Alexander de Baar, omgevingsmanager De Nieuwe N200: "Het kan net dat duwtje in de rug zijn om wat later te vertrekken of een andere route te nemen. Uit de bezoekerscijfers en reacties blijken de camera's een welkome aanvulling. In de eerste 2 maanden van de werkzaamheden werd al ruim 1.000 uur gekeken. Doordat we Google Maps voor ons project altijd zelf updaten, is de communicatie over afsluitingen eenvoudiger. Google Maps, Waze en Flitsmeister zijn altijd up-to-date. Zeker in het dichtbevolkte gebied waarin de N200 ligt, zijn dit goede oplossingen. Er zijn vaak meerdere omleidingsroutes. Google Maps houdt rekening met de beste route".

Voor direct omwonenden met vragen en / of als zij hinder ondervinden, is er de N200 Bouwapp in de Apple Store en Google Play Store.

Fietsers

Fietsers kunnen terecht op www.denieuwen200.nl/fiets. Hier staan alle actuele afsluitingen en omleidingen op een kaart. Afsluitingen en omleidingen staan op Facebook 'De NieuweN200'.

www.haarlemmermeergemeente.nl