Slechte dag voor hockeyteams De Kikkers

Sport
Kikkers redt het niet tegen HC Haarlem.
Kikkers redt het niet tegen HC Haarlem. (Foto: Rowin van Diest)

NIEUW-VENNEP - De hockeyers van De Kikkers hadden sportief gezien een slechte Bevrijdingsdag. De mannen verloren met 0-4 van Haarlem. De vrouwen gingen onderuit bij concurrent Saxenburg met 2-0. Door dit resultaat staat de Haarlemse hekkensluiter nog maar een punt achter De Kikkers.

De mannen van De Kikkers wisten met de kansen die zij creëerden niet goed om te gaan. Haarlem was daar veel scherper in en kon op voorsprong komen. Daarna probeerde de thuisploeg van alles om terug te komen, echter het wou maar niet lukken. Haarlem kon te makkelijk uitlopen naar een grote overwinning. Het team van coach Peter Hortulanus blijft door dit resultaat op de zevende plek staan.

Zondag 12 mei spelen de heren tegen AMHC Westerpark, zondag 19 mei staat Noordwijk op het programma.

Vrouwen

De vrouwen moesten het om half 11 in de Spaarnestad opnemen tegen hekkensluiter Saxenburg. De teams waren aan elkaar gewaagd. Maar het team van coach Peter Paul van Muijden kwam maar niet tot scoren. Saxenburg, dat met enorm veel power speelde, kon met wat geluk wel twee keer scoren en pakte zo belangrijke punten. De Kikkers heeft 6 punten uit achttien wedstrijden, Saxenburg volgt op een punt.

Het worden voor zowel Kikkers als Saxenburg nog belangrijke weken in de strijd tegen degradatie. Volgende week spelen de hockeysters de wedstrijd tegen Zandvoort. Daarna komt de ploeg in actie tegen Thor.