Doriande Goedhart probeert de Meeuwenstraat veilig over te steken met haar kinderen.
Doriande Goedhart probeert de Meeuwenstraat veilig over te steken met haar kinderen. ((Foto: NHNieuws))

Bewoners Floriande willen aanpak gevaarlijke verkeerssituatie

HOOFDDORP - Bewoners maken zich zorgen over het gebrek aan veilige oversteekplaatsen in de wijk Floriande in Hoofddorp. Zeker bij de Meeuwenstraat, in de buurt van de basisschool en het winkelcentrum, ontstaan vaak gevaarlijke situaties. "Je moet er toch niet aan denken dat er straks een kind onder een auto ligt. Er moet snel iets gebeuren", zegt bewoner Dorinda Goedhart.

"Het is nu vragen om ongelukken"

Dorinda Goedhart loopt, net als veel buurtbewoners, dagelijks met haar kinderen naar het winkelcentrum of de basisschool. Ze moet dan de Meeuwenstraat oversteken, maar een fatsoenlijke oversteekplaats is er niet. "Het is een zeer gevaarlijke situatie, ik sta versteld dat er nog nooit een ongeluk is gebeurd", spreekt Goedhart haar zorgen uit.

Buurvrouw Tineke Reekers ziet ook de gevaren: "Ik houd af en toe mijn hart vast", zegt ze. Bewoners noemen de verkeerssituatie "onlogisch" en "chaotisch". Auto's komen van alle kanten, rijden hard de parkeerplaats op en snijden af.

Meldpunt

Uit de bevindingen van Meldpunt Onveilig Verkeer blijkt dat de verkeersveiligheid in de wijk vaak wordt genoemd, wel dertien keer. Daarvan waren er zeven in de buurt van de basisschool. De gemeente staat op plek 5 als het gaat om de meeste genoemde gemeenten. In Haarlemmermeer zijn maar liefst 110 onveilige situaties gemeld.

De bewoners willen een veilige oversteekplaats en vinden dat auto's niet meer zouden mogen of kunnen afsnijden. Zo is er een lange schuine stoep. "Echt krankzinnig naar mijn idee, wie heeft dat bedacht?", zegt Goedhart. "Ik sta soms te springen en slalommen bij de auto's om aan de overkant te komen."

Er zijn al langer zorgen om de verkeersveiligheid in de wijk Floriande. Eerder werd na een lange strijd van de bewoners de Fanny Blankers-Koenlaan aangepakt door de gemeente. "Ik snap niet dat er in een kindvriendelijke wijk als deze niet over is nagedacht", aldus Goedhart.

Gemeente Haarlemmermeer laat in een eerste reactie weten dat zij de zorgen van bewoners serieus neemt en met deze mensen in gesprek gaat.

Bekijk de video van de verkeerssituatie in Floriande via www.nhnieuws.nl.

Wat vind jij?

Moet er in de Meeuwenstraat inderdaad iets gebeuren aan de verkeersveiligheid? Is een zebrapad, of zelfs meerdere zebrapaden, wellicht een oplossing? Of zijn verkeerslichten meer geschikt? Of vind jij, dat het met de verkeersveiligheid in de Meeuwenstraat wel meevalt, vind jij dat er voldoende plekken zijn waar ouders en hun kinderen veilig kunnen oversteken middels genomen maatregelen? Laat jouw mening achter op onze Facebookpagina 'Nieuwsblad Haarlemmermeer' of mail jouw reactie naar redactie.nhm@rodi.nl.

Meer berichten