Villa Octet is sinds 1 april bewoond.
Villa Octet is sinds 1 april bewoond. ((Foto: https://villaoctet.nl))

Opening Villa Octet

NIEUW-VENNEP - Wethouder zorg & welzijn, Mieke Booij, opent zaterdag 11 mei, samen met de acht bewoners van het huis, Villa Octet aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep. Met een grote sleutel openen de bewoners, die er sinds 1 april wonen, symbolisch en officieel het huis.

De naam dankt het huis aan de directe omgeving. Het winkelcentrum, de bruggen en straten hebben namen van componisten of muziektermen. Men vond het een leuk idee om het ook te gebruiken voor de naamgeving van het wooninitiatief. De bewoners hebben namelijk ieder een eigen inbreng en 'eigen instrument'. Samen vormen zij een groep. In de muziek vormt een octet een groep waarbij de muzikanten met verschillende muziekinstrumenten samen een harmonisch orkest vormen. Dit is ook het streven van de organisatie; alle bewoners, ieder met zijn of haar eigen identiteit, harmonisch met elkaar kunnen omgaan, net als in een octet.

De acht bewoners van Villa Octet hebben een licht- tot matig verstandelijke beperking. Jongens en meisjes in de leeftijd tussen 20 en 30 jaar. Ze hebben, voor zij de villa bewoonden, thuis gewoond. De bewoners zijn in staat zich zelfstandig in de wijk te bewegen, zowel lopend als op de fiets, sommigen kunnen zelfstandig met het openbaar vervoer.

https://villaoctet.nl

Meer berichten