Marieke Elsinga reikt Zilveren MeerRadio Microfoon uit

Marieke Elsinga.
Marieke Elsinga. ((Foto: PR))

HOOFDDORP - Wethouder van Haarlemmermeer, Marja Ruigrok, en de radio- en televisiepresentatrice Marieke Elsinga (QMusic, RTL Boulevard) reiken dinsdag 21 mei in Hoofddorp de Zilveren MeerRadio Microfoon seizoen 2018/2019 uit.

De Zilveren MeerRadio Microfoon is de prijs voor de beste, door basisscholen zelf gemaakte nieuwsuitzending in de workshopserie 'Maak Nieuws bij MeerRadio'. De streekomroep van Haarlemmermeer biedt deze workshop, samen met Cen­trum voor kunst en cultuur Pier K, aan sinds 2016. Er namen al meer dan achthonderd scholieren deel aan de workshop, zowel uit Haarlemmermeer als uit Amsterdam. Dit is de derde keer dat de Zilveren MeerRadio Microfoon wordt uitgereikt. In 2017 gebeurde dat door wethouder John Nederstigt en in 2018 door wethouder Derk Reneman. Natuurlijk zijn leerlingen van de winnende groepen bij de uitreiking aanwezig.

Marieke Elsinga

Marieke Elsinga is onder andere bekend als deejay bij Qmusic, waar zij samen met Mattie Valk de ochtendshow 'Mattie & Marieke' presenteert. Maar haar carrière begon in 2011 als deejay bij MeerRadio en als presentatrice bij MeerTelevisie. Daarna vervolgde zij haar loopbaan bij onder andere AmsterdamFM, op TV bij omroep NH, als co-presentator bij RTL Late Night (naast Humberto Tan) en bij RTL Boulevard.

Elsinga won op 31 januari de Zilveren RadioSter Vrouw als beste vrouwelijke deejay. In 2017 won zij de Aanstormend Talent Award tijdens het Gouden Televisier-Ring Gala. In hetzelfde jaar nam zij deel aan het televisieprogramma 'Expeditie Robinson'.

Workshop Maak Nieuws

De bij scholen populaire workshop 'Maak Nieuws bij MeerRadio' wordt gegeven in twee delen: Deel 1 - Journalist in de klas; een ervaren journalist vertelt in de klas over nieuws maken, media-ervaringen en bereidt het praktijkdeel voor. En Deel 2; de groep bezoekt de studio's en maakt onder deskundige begeleiding, samen met een radiotechnicus, een zelf­ ge­presenteerde uitzending, compleet met jingles, bumpers en muziek.

Meer informatie over het educatieprogramma van MeerRadio is te vinden op:

www.meerradio.nl/educatie

Meer berichten