Marieke Elsinga met leerlingen van de Zwanebloem die de zilveren microfoon hebben gewonnen.
Marieke Elsinga met leerlingen van de Zwanebloem die de zilveren microfoon hebben gewonnen. ((Foto: MeerRadio))

Zilveren Microfoon MeerRadio voor De Zwanebloem

HAARLEMMERMEER - Groep 7 van Basisschool De Zwanebloem uit Zwaanshoek heeft de Zilveren MeerRadio Microfoon 2019 gewonnen. De leerlingen ontvingen hun trofee uit handen van deejay en tv-presentatrice Marieke Elsinga en wethouder Marja Ruigrok.

De tweede prijs ging naar Kopklas Amsterdam locatie IJburg College. Eervolle vermeldingen waren er voor OBS Aldoene (groep 7/8 - Zwanenburg) en OBS De Bosrank (groep 7/8 - Hoofddorp).

De Zilveren MeerRadio Microfoon is de prijs voor de beste, door leerlingen van een basisschool zelf gemaakte, nieuwsuitzending. Dat doen zij onder deskundige begeleiding in de workshop 'Maak Nieuws bij MeerRadio'. Die workshop startte in 2016 en is populair bij scholen uit Haarlemmermeer en Amsterdam.

Talentvol

Marieke Elsinga en wethouder Marja Ruigrok prezen de nieuwsuitzending van groep 7 van de Zwanebloem: "Een uitzending met een goed niveau, gemaakt door zeer enthousiaste en talentvolle leerlingen."

Marieke Elsinga is onder andere bekend als deejay bij Qmusic, waar zij samen met Mattie Valk de ochtendshow 'Mattie & Marieke' presenteert. Maar zij startte in 2011 als deejay bij MeerRadio en was later presentatrice bij het toenmalige MeerTelevisie. Zij nam ook deel aan het tv-programma Expeditie Robinson. "Fantastisch om hier weer eens te zijn. En de mensen te ontmoeten die mij destijds hebben begeleid bij mijn eerste ervaringen op radio en tv. Nou, je ziet wat er van komen kan als je bij MeerRadio start," zei Elsinga. "En eerst zo'n toffe workshop doet, natuurlijk!"

Alle uitzendingen zijn te vinden op:

www.meerradio.nl/educatie.

Meer berichten