Het inleveren van cartridges en mobiele telefoons leveren geld op voor CliniClowns.
Het inleveren van cartridges en mobiele telefoons leveren geld op voor CliniClowns. ((Foto: Jos))

Inzamelingsactie Maatvast voor CliniClowns

HAARLEMMERMEER - De Maatvast locaties krijgen er een functie bij. Naast het ruimte bieden aan verschillende activiteiten worden dorpshuizen en wijkcentra als De Reede, Marijke, De Meerkoet, De Oude Waterwolf en De Amazone ook Cliniclowns Collection Centres.

Op veel locaties staat sinds 1 juni een speciale groengekleurde box, herkenbaar door Cliniclowns uitingen, waar bezoekers lege inkt en -tonercartridges en mobiele telefoons in kunnen doen. De opbrengst van de inzameling gaat naar CliniClowns, de vrolijke clowns die optredens verzorgen voor zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie.

"Cliniclowns zorgen voor heel veel plezierige momenten voor zieke en gehandicapte kinderen en voor dementerende ouderen. Als Maatvast willen we graag een bijdrage leveren om dat mogelijk te maken", zegt Maarten Askamp, directeur-bestuurder bij Maatvast. "Trouwens, wie wil dat niet: een lach op iemands gezicht toveren? Dus lever maar in, die lege cartridges en mobieltjes."

Elke bruikbare cartridge levert een vergoeding van 40 cent op. Hiermee kan Cliniclowns (nog meer) zieke en gehandicapte kinderen en ouderen afleiding en plezier bezorgen.

Meer berichten