Een jonge zwanenfamilie. De pulletjes worden op dit moment vaak gestolen.
Een jonge zwanenfamilie. De pulletjes worden op dit moment vaak gestolen. ((Foto: Pixabay | pixel2013))

Extra controles zwanennesten na diefstal eieren en -pullen

NOORD-HOLLAND - Dierenambulances in Noord-Holland zijn extra alert op criminelen die zwanenpullen en -eieren uit nesten roven. Aanleiding is een oproep van de dierenpolitie, die vanuit meerdere plaatsen in Nederland meldingen binnenkrijgt.

De dierenpolitie heeft onder alle dierenambulances in Nederland een bericht verspreid, waarin wordt gevraagd alert te zijn op verdacht gedrag rond zwanennesten.

"Het vermoeden van de politie is dat de gestolen eieren en pullen naar Oost-Europese landen worden gebracht", schrijven onder meer de stichtingen achter dierenambulances in Den Helder-Hollands Kroon en Velsen. Ook de dierenambulances in Kennemerland en Amsterdam delen het bericht om hun volgers op de tendens te attenderen.

Wie verdachte personen rond nesten ziet, wordt gevraagd zoveel mogelijk details te onthouden en door te geven. "Noteer type auto, merk, kenteken, kleur, hoeveel mensen erbij zijn en hun signalement." Getuige van een diefstal van eieren of jonge zwanen? Bel direct de Dierenpolitie op 144.

i.s.m. Mediapartner NHNieuws

Meer berichten