Lekker lezen kan ook op vakantie.
Lekker lezen kan ook op vakantie. ((Foto: Bibliotheek Haarlemmermeer))

VakantieBieb is hét zomercadeautje van de bieb

HAARLEMMERMEER - De VakantieBieb-app is er weer met een mooie selectie van e-books voor jong en oud. Met de VakantieBieb-app heeft iedereen gratis toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. De VakantieBieb is geopend sinds 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. Tot en met 31 augustus is de app 'geopend'.

In de VakantieBieb staan ruim dertig e-books voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar. Zo kunnen ze lekker doorlezen in de vakantie. Lezen is leuk en de leesvaardigheid blijft erdoor op peil.

De VakantieBieb omvat ook deze zomer een mooie lijst met avontuurlijke, griezel-, detective-, fantasie- en humoristische e-books voor diverse leeftijdsklassen, zoals 'De Grijze Jager' (De vroege jaren, Het toernooi van Gorlan) van John Flanagan, 'Dolfje Weerwolfje' (Boze drieling) van Paul van Loon, 'Klem!' van Mirjam Oldenhave en 'Verdacht' van Carry Slee.

Volwassenen

Ook volwassenen hebben vanaf 1 juli ruime keuze uit romans en spannende en informatieve e-books, zoals 'De gevleugelde' van Arthur Japin, 'De eerste vrouw' van Susan Smit, 'Neem een geit' van Claudia de Breij of 'Hittegolf' van Suzanne Vermeer.

De VakantieBieb is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

Jeugd en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie).

www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl

Meer berichten