Opbrengst SamenLoop bijna 150.000 euro (Fotoreportage)

Algemeen
Teams wandelen de route 24 uur lang keer op keer.
Teams wandelen de route 24 uur lang keer op keer. (Foto: Rowin van Diest)

HOOFDDORP - SamenLoop voor Hoop is een tweejaarlijkse 24-uurs wandelestafette van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Lotgenoten en eregasten (mensen die kanker hebben of hadden) vieren het leven en halen met de SamenLoop geld op voor KWF.

Editie Haarlemmermeer vond dit jaar plaats van zaterdag 22 juni 14.00 uur tot zondag 23 juni 14.00 uur aan de Toolenburgerplas. Deelnemers in teams losten elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand op het parcours wandelde, dag en nacht. Indrukwekkende ceremonies, een braderie, een veiling, optredens en andere activiteiten, waaronder het bezoek van Dennis Warmerdam, top-hockeyer van Pinoke die eind 2017 te horen kreeg dat hij kanker had en wellicht nooit meer kon hockeyen, zorgden ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is geworden. Vooral het gevoel van saamhorigheid en eensgezindheid tijdens de SamenLopen is uniek.

Opbrengst

In totaal deden 43 teams deden mee die samen bestonden uit ruim 970 deelnemers. De speciale Kinderloop op zondagmorgen, waarbij ook Sam de Beer en Clown Powie meeliepen, leverde 6.475,20 euro op en gaat in zijn geheel naar 'Behandeling op Maat' voor kinderen met Acute Lymfatische Leukemie. De voorlopige tussenstand van editie Haarlemmermeer staat op 141.291 euro.

www.samenloopvoorhoop.nl/haarlemmermeer
FB: samenloopvoorhoophaarlemmermeer

De zangeres Samentha Olierook verzorgt een optreden.
Jong en oud doet mee aan de SamenLoop.
Het wandelen gaat over Strand Noord.
Jong en oud doet mee aan de SamenLoop.
Deelnemers steken kaarsen aan die in kaarsenzakken langs de route staan.
De route gaat over het strand bij de Toolenburgerplas.
Overal langs de route staan kaarsenzakken. In elke zak brandt een lichtje voor een dierbare die aan kanker lijdt of heeft geleden.
Een deelnemer steekt een kaars aan voor een dierbare.
Het parcours gaat over het strand bij de Toolenburgerplas.
In kraampjes presenteren teams en stichtingen / verenigingen zich. Er is ook van alles te koop, waarvan de opbrengst naar KWF gaat.
Zowel deelnemers als publiek worden getrakteerd op een ijsje.
In kraampjes presenteren teams en stichtingen / verenigingen zich. Er is ook van alles te koop, waarvan de opbrengst naar KWF gaat.