Zomer(wijk)feest Overbos

Uit
Een braderie is onderdeel van het Zomerfeest in Overbos.
Een braderie is onderdeel van het Zomerfeest in Overbos. (Foto: Archief Rodi)

HOOFDDORP - In het wijkpark Overbos en het aangrenzende winkelcentrum 't Paradijs is zaterdag 29 juni van 10.00 tot 17.00 uur het jaarlijkse zomer(wijk)feest.

De organisatoren - wijkraad Overbos, Sportservice Haarlemmermeer en een aantal winkeliers - beogen met dit evenement onder meer de sociale cohesie in de wijk Overbos te bevorderen. Om dit te bereiken, is er een breed programma met een braderie, diverse soorten entertainment en sport- en spelactiviteiten. Het feest is voor wijkbewoners van alle leeftijden en sociale achtergronden. De toegang is gratis.

Op de braderie zijn allerhande spullen te koop en is informatie te krijgen van verenigingen die actief zijn in de wijk. Sport en spel is er, georganiseerd door Team Sportservice Haarlemmermeer, met workshops en demonstraties van verenigingen uit de wijk, waaronder Karate Kenamju, Zumba, Scouting. Springkussens, schminken, kano's en de hele dag entertainment met optredens en workshops van de djembéband Zamana en een optreden van de rock-pop coverband 'Serious Fun'. Een drankje is te krijgen bij de bar met een terras midden tussen de activiteiten. Verder staat de vertrouwde snackcar er en is een suikerspin te krijgen. Winkeliers van winkelcentrum 't Paradijs pakken uit met verrassende acties.