Historische wandeling door Hoofddorp voor inwoners

Uit
MBO College Airport - ROC van Amsterdam.
MBO College Airport - ROC van Amsterdam. (Foto: Aangeleverd)

HOOFDDORP - Studenten van de opleiding Travel & Hospitality van MBO College Airport in Hoofddorp, organiseren maandag 1 juli 10.30 uur een wandeling in Hoofddorp. Deze gratis wandeling voor inwoners van Hoofddorp gaat langs historische bezienswaardigheden.

Studenten MBO College Airport fungeren als gids

Inwoners van Hoofddorp worden uitgenodigd hun wandelschoenen aan te trekken en onder begeleiding van enthousiaste studenten mee te doen aan een interessante wandeltocht langs verschillende historische highlights in Hoofddorp. De wandeling is zo'n 5 kilometer en duurt ongeveer 1,5 uur. Om 10.30 uur begint het programma met de ontvangst van de wandelaars in het A-Gebouw (melden bij de Front Office). Studenten geven een korte presentatie over de geschiedenis van Haarlemmermeer. Hierna start de wandeling langs verschillende bezienswaardigheden in Hoofddorp. De tour eindigt ook weer op MBO College Airport waar onder het genot van koffie, thee, chocolademelk of vruchtenwater met koek, de deelnemers aan de studenten kunnen vertellen wat zij er van vonden. Het belooft dus een leerzame activiteit te worden voor belangstellenden en studenten.

Beroepsonderwijs

Studenten van de opleiding Travel & Hospitality worden opgeleid tot professionals in de hotellerie en de reiswereld. In recente lessen kwam het thema 'Marketing en Commerciële Communicatie' aan bod. Zij leerden welke middelen ingezet kunnen worden om gemeente Haarlemmermeer 'op de kaart te zetten' voor toeristen. Zo moesten zij een wervende advertentie maken en de historische wandeling goed voorbereiden door informatie op internet, in de bibliotheek en bij musea op te zoeken over de verschillende highlights in Hoofddorp.

Start en eindpunt is MBO College Airport aan de Opaallaan 25 in Hoofddorp (bus stopt voor de deur). Aanmelden voor de wandeltocht: k.buiskool@rocva.nl.