Ministerraad draagt Marianne Schuurmans voor als nieuwe burgemeester

Marianne Schuurmans wordt 10 juli geïnstalleerd.
Marianne Schuurmans wordt 10 juli geïnstalleerd. (Foto: Gemeente Haarlemmermeer)

HAARLEMMERMEER - Mevrouw M.H.F. (Marianne) Schuurmans-Wijdeven wordt de nieuwe burgemeester van Haarlemmermeer. De ministerraad heeft vrijdag 5 juli op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten haar voor te dragen voor benoeming.

De benoeming gaat in op woensdag 10 juli. Dan installeert de Commissaris van de Koning van Noord-Holland, Arthur van Dijk, Marianne Schuurmans in een buitengewone openbare vergadering van de gemeenteraad.

De gemeenteraad van Haarlemmermeer besloot 3 juni om Marianne Schuurmans, die nu nog burgemeester is van Lingewaard (sinds 2013) en lid is van de VVD, voor te dragen als burgemeester. Deze voordracht is nu door de ministerraad bekrachtigd.

Marianne Schuurmans volgt Onno Hoes op die sinds november 2017 waarnemend burgemeester was, eerst van de oude, en sinds 1 januari 2019 van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer die ontstond door de fusie van Haarlemmerliede en Spaarnwoude met Haarlemmermeer.

Openbaar

De installatie van Marianne Schuurmans is openbaar. Gezien het grote aantal genodigden zijn er alleen plaatsen in de Burgerzaal van het Raadhuis in Hoofddorp. De installatie is ook live te volgen via https://gemeenteraad.haarlemmermeer.nl.

De gemeenteraad nam donderdagavond 4 juli afscheid van Onno Hoes.

Meer berichten