KomEtenPlein in Hyde Park

Nieuws
Ook voor een foodtruck is plaats op het tijdelijke KomEtenPlein.
Ook voor een foodtruck is plaats op het tijdelijke KomEtenPlein. (Foto: Pixabay | Joenomias - Menno de Jong)

HOOFDDORP - In Hyde Park in Beukenhorst-West komt een tijdelijk KomEtenPlein. Een voorproefje op de reuring en gezelligheid over een aantal jaar in het gebied, waar ongeveer 3.800 woningen en kantoren, werkplekken voor zelfstandigen, cafés en ruimtes voor een tandarts of fitnesscentrum gebouwd worden.

Het oude kantorengebied Beukenhorst-West ligt tussen station Hoofddorp en het stadspark en is onderdeel van Stadscentrum Hoofddorp. Beukenhorst-West komt op de kruising van de Planetenweg en de Saturnusstraat langs de looproute tussen station en winkelcentrum. Het wordt een bruisende, levendige wijk waar mensen wonen en werken en waar altijd wat te doen is.

In de periode van de bouw is middenin het gebied het KomEtenPlein. Eén van de initiatieven om ervoor te zorgen dat er ook tijdens de bouw van alles te doen is in het gebied en een voorproefje van de reuring en gezelligheid in het gebied over een aantal jaren. Mensen die in het gebied werken, kunnen er tussen de middag een broodje halen, bedrijven kunnen er een vrijdagmiddagborrel houden en buurtbewoners vinden het misschien leuk hier een buurtfeest te organiseren. Tijdens een van de bijeenkomsten van Hoofddorp-Centraal ontstond het idee om op dit pleintje faciliteiten te maken om kleine evenementen te organiseren.

Evenementenpaviljoen

Vanaf september staat op het KomEtenPlein een tijdelijk evenementenpaviljoen. Een veelkleurig gebouwtje van 9 meter hoog. Daarin is ruimte voor mobiele toiletten, stoelen en bankjes en een opslagplaats en aansluiting voor stroom en water. Alles dus wat nodig is om een klein evenement te organiseren. Naast het paviljoen komen twee standplaatsen voor bijvoorbeeld foodtrucks of pop-up koffiebarretjes. Die kunnen tijdens de evenementen worden gebruikt, maar ook op dagen dat er niets extra's wordt georganiseerd. Vanaf de standplaatsen mag geen alcohol verkocht worden. Dat kan wel vanuit het paviljoen, maar daarvoor moet degene die een evenement organiseert een vergunning aanvragen. Het openbare watertappunt is voor iedereen. Dus ook voor mensen die een wandeling maken of een rondje hardlopen.

De bedoeling is dat het KomEtenPlein in september feestelijk wordt geopend.

Wie een plan of een idee heeft voor een klein evenement kan contact opnemen met de gemeente via 0900-1852 of info@haarlemmermeer.nl (vraag naar Noemie Smit).

haarlemmermeergemeente.nl