Werkproject in Heimanshof voor jonge mensen met dementie

Nieuws
Jonge mensen met dementie kunnen in de speciale groep in De Heimanshof allerhande klusjes doen.
Jonge mensen met dementie kunnen in de speciale groep in De Heimanshof allerhande klusjes doen. (Foto: Pixabay | Rob Brown)

HOOFDDORP - Speciaal voor jonge vitale mensen met een vorm van dementie is Amstelring Dagbesteding een werkproject bij de Heimanshof gestart. Zij steken de handen uit de mouwen en leveren zo ook een bijdrage aan natuureducatie en biodiversiteit in Haarlemmermeer.

Er zijn allerlei klussen te doen. Tuinwerkzaamheden, timmeren, klussen en onderhouden. Ook zijn mensen welkom die toezicht kunnen houden op de speeltuin of kunnen helpen met het geven van rondleidingen.

De Heimanshof is een Heemtuin van ongeveer 1 hectare en is te vinden aan de Wiegerbruinlaan. Het doel is zoveel mogelijk inheemse flora en fauna te laten zien. Jaarlijks komen ongeveer vijfduizend kinderen naar de Heimanshof om te leren over de natuur. De Heimanshof wordt onderhouden door vele vrijwilligers, waarvan de nieuwe groep onderdeel is.

De groep jonge mensen met dementie is 18 juli gestart. Elke dinsdag en donderdag kunnen zij van 8.30 tot 12.30 uur komen helpen. Gestart wordt met koffie en thee. Aan het eind van elke morgen is er de mogelijkheid om in het Huis van de Buurt Floriande gezamenlijk een lunch te nuttigen. Er is altijd een begeleider vanuit Amstelring Dagbesteding aanwezig. Info en aanmelden bij Mara van Limbeek, mvanlimbeek@amstelring.nl en 06-22064255.