Rosanna zingt bij My Generation

Uit
Zangeres Rosanna.
Zangeres Rosanna. (Foto: Aangeleverd)

HOOFDDORP - Een bijzondere zangeres is donderdag 5 september van 14.30 tot 16.30 uur te zien en beluisteren tijdens de wekelijkse My Generation-middag in het Duyckercafé in Het Cultuurgebouw op het Raadhuisplein. Met haar donkere, warme stem zingt Rosanna jazzy en popsongs. Haar repertoire bestaat uit nummers van de jaren '60 tot heden, van Doris Day naar Tina Turner.

Rock & lol voor senioren

Rosanna is afkomstig uit een zeer muzikale familie waar zingen en gitaar spelen met de paplepel werd ingegoten. Haar vader was een groot liefhebber van jazzmuziek en draaide dat regelmatig. Als 16-jarige werd Rosanne door haar zwager gevraagd als zangeres deel te nemen aan de band 'The News'. Ze kreeg de kans om door het land te toeren en zichzelf verder te ontwikkelen, naast het volgen van zanglessen en de muziekschool.

In de jaren '80 was Rosanna een van de zangeressen van de band 'Lobo and the Pearls'. In 1981 hadden zij een nummer 1 hit in de Nationale Hitparade en de BRT Top 30 met 'The Caribbean Disco Show', een medley van oude hits van Harry Belafonte. In het Verenigd Koninkrijk bereikte de plaat de achtste plaats.

Hierna sloot Rosanna zich aan bij de Vocal Group Sisters, vooral succesvol in de jaren '90. En zij toerde samen met The Ramblers, het meest fameuze dans- en jazzorkest dat Nederland ooit gekend heeft, met een theatertour door heel Nederland.

Rosana verzorgt ruim 24 jaar optredens in binnen- en buitenland. Met een keur aan muziekgenres, zoals Latin, pop, soul, funk, R&B, jazz en Nederlandstalig. Maar altijd herkenbaar. "Dit", zegt Willem van Kooten, "Dit is pure partymuziek. Daar moet je bij zijn!"

Cultureel ontmoeten

Iedere donderdagmiddag is er in het café van Duycker een My Generation-middag. Het programma is gevarieerd met veel muziek maar ook lezingen en workshops. Het is mogelijk te zingen in het senioren Rockkoor of met band te oefenen in één van de oefenruimtes. Elkaar ontmoeten en meedoen staan centraal. Het programma is ook zeer geschikt voor mensen die iets meer ondersteuning nodig hebben. Vragen bij Misha de Jong: mygeneration@amstelring.nl of 06-14646643.