Simon Rio wint dnata HaarlemmermeerRun

Sport
De Amsterdammer Karel Nanninga wint de 10 kilometer.
De Amsterdammer Karel Nanninga wint de 10 kilometer. (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEMMERMEER - De vijftiende editie van de dnata HaarlemmermeerRun is zondag 1 september gelopen. Renners, van 4 tot 70 jaar, namen deel op de verschillende afstanden. Winnaar van de halve marathon werd Simon Rio, bij de dames kwam Evelien Hupkens als eerste over de finish.

De Amsterdammer Simon Rio won de halve marathon, een loop over 21,1 kilometer, met enige overmacht. Hij kwam in 1:09:36 over de finish en liet Haarlemmer Jim Rothweiler, in een tijd van 1:11:32, en Tim Tesselaar uit Den Helder in 1:17:11, ruim achter zich.

Ook Evelien Hupkens uit Haarlem kwam zonder enige bedreiging van de concurrentie over de finish. Zij klokte 1:27:26 en bleef Emma Boertjes uit Rotterdam (1:31:02) en Simone Gouw uit Amersfoort (1:34:59) ruim voor.

De start en finish waren in Sportpark Pioniers in Hoofddorp, waarvandaan alle lopen op verschillende tijden na elkaar werden weggeschoten. Voor de kinderen, verdeeld over drie leeftijdscategorieën, werden 1,2 kilometerlopen georganiseerd. Verder kon meegedaan worden aan de 5 en de 10 kilometer. Op de 5, 10 en 21 kilometerlopen deden ook verschillende businessteams, bedrijventeams, mee. Eerste op de 21 kilometer werd het team van Ingenico Epayments. De 10 kilometer bedrijvenloop was een prooi voor HCNieuws.nl en de 5 kilometer bedrijvenloop werd gewonnen door het eerste team van Judo Yushi.

Ook voor beperkten

Ook actief tijdens de run was de Stichting Running Blind. Doordat het parcours van de HaarlemmermeerRun nagenoeg geheel verhard en vlak is, is deze zeer geschikt voor visueel gehandicapten. Een blind runner rent samen met een maatje die hem of haar de weg wijst en attent maakt op bijvoorbeeld verkeersdrempels of gaten in de weg. Nog een bijzondere afstand is de G-Run, een run voor G-sporters.

Alle uitslagen zijn te vinden op:

www.haarlemmermeerrun.nl/uitslagen

Lees ook:

https://www.rodi.nl/regio/haarlemmermeer/sport/153032/vijftiende-dnata-haarlemmermeerrun-

Bijna bij de finish.
De finish van 10 kilometerlopers.
De 10 kilometer en halve marathonlopers komen over de finish.
10 Kilometerlopers en halve marathonlopers komen over de finish.