La Bomba en Pearl Jamming in The Shack

Uit
La Bomba.
La Bomba. (Foto: alexRcruz)

OUDE MEER - The Shack mag zowel vrijdag 4 als zondag 6 oktober weer twee zeer bijzondere acts verwelkomen op het podium. Vrijdag is voor La Bomba, een met Amerikaans-Nederlandse roots, rocktrio. Zondag wordt het podium vrij gemaakt voor de mannen van Pearl Jamming.

Vrijdag en zondag livemuziek

La Bomba is een rocktrio uit Den Haag. Hun rauwe, Amerikaanse geluid komt voornamelijk door bassist en geboren en getogen Amerikaan Dave Bordeaux (Billy The Kid, Diesel, Fan Halen), maar uiteindelijk hebben alle leden een onlosmakelijke band met de USA: gitarist Maroen Fransen studeerde in LA, waar hij les kreeg van onder anderen Steve Vai en Eddie van Halen; tot slot werkte drummer Peter Nelissen voor het Amerikaanse muziekblad Billboard. De leadzang wordt tussen de bandleden verdeeld en de driestemmige zang zorgt bovendien ijzersterke harmonieën. Dat deze band geen rommeltje is, blijkt ook uit het feit dat hun eerste album live opgenomen is in Paradiso en hun tweede studioalbum in juli 2019 geproduceerd werd door Jannes van Oosterom, de vaste technicus en geluidsman van Triggerfinger.

Pearl Jamming

Pearl Jamming is de naam van de band die verrast met een eerbetoon aan de populaire band Pearl Jam. Pearl Jamming brengt een energieke liveshow. De band is inmiddels een geoliede machine die over zijn publiek heen dendert, met hoogstaande solo's, een strakke ritmesectie en een charismatische frontman. Urenlang heeft de band gespendeerd aan het bestuderen van de albums en liveopnames van Pearl Jam om de band tot in het kleinste detail te kunnen vangen. Naast de grote hits uit de jaren '90 zoals 'Alive', 'Black' en 'Jeremy' speelt Pearl Jamming ook het betere nieuwe werk van de laatste jaren en zijn ook nummers als 'Sirens' en 'Just Breathe' aan het repertoire toegevoegd. Om de liv- ervaring compleet te maken, worden zelfs de covers van bijvoorbeeld Neil Young in de setlist meegenomen. Vorig jaar stond Pearl Jamming met veel succes in een uitverkochte Shack.

The Shack is vrijdag open om 20.00 uur, La Bomba speelt om 21.00 uur. Toegang is 10 euro. Zondag is The Shack open vanaf 15.00 uur, Pearl Jamming speelt vanaf 16.00 uur, toegang is 10 euro.

www.the-shack.info

La Bomba.
Pearl Jamming.