Ricciotti geeft 'Duivelstoer' concerten op Kaj Munk

Uit
Het Ricciotti ensemble treedt op, op unieke locaties.
Het Ricciotti ensemble treedt op, op unieke locaties. (Foto: Aangeleverd)

HOOFDDORP - In aanloop naar Halloween laat het energieke Ricciotti ensemble Hoofddorp kennismaken met 'duivels' goede muziek. Geen sinistere, zwartgallige concerten. Met optimisme en vrolijkheid verdrijven de enthousiaste, jonge musici van het Ricciotti iedere kwade geest.

"Het goede straalt dankzij het kwaad"

Op het programma staat 'diabolische' muziek van Vivaldi, Elvis Presley, Meat Loaf en Piazzolla. Gastsolist Lonneke van Straalen speelt vol vuur in bekend, virtuoos vioolrepertoire van Paganini en Saint-Saëns. De optredens van het Ricciotti zijn woensdag 30 oktober om 10.15 en om 11.15 uur in het Kaj Munk college aan de Kaj Munkweg en zijn gratis bij te wonen.

Het veelzijdige en maatschappelijk betrokken Ricciotti ensemble wordt ook wel het meest onorthodoxe orkest van Nederland genoemd. Het ensemble laat publiek op niet vanzelfsprekende locaties op ontwapenende wijze kennismaken met de unieke, rijke klanken van het symfonieorkest.

Vrolijke boodschap

"Het goede straalt dankzij het kwaad. Componisten door de eeuwen heen verwerkten duivels, demonen en kwade geesten in hun muziek om uiteindelijk het goede te kunnen laten overwinnen", licht artistiek leider en dirigent Coen Stuit het thema toe. "Deze eeuwenoude uithangborden van het kwaad staan centraal tijdens Ricciotti's 'Duivelstoer'. Niet om het slechte te vereren, maar juist om de vrolijke boodschap uit te dragen dat we hopen dat het allemaal anders en beter kan."

Lonneke van Straalen

Speciaal voor de Duivelstoer nodigde het Ricciotti ensemble de virtuoze violiste Lonneke van Straalen uit. Zij won de Prix Madeleine Margot en is oprichter en artistiek leider van 'rebellencollectief' Pynarello. Ze weet als geen ander publiek te vervoeren met haar virtuoze spel en avontuurlijke performance.

www.ricciotti.nl/tournees/duivelstoer

Het Ricciotti ensemble speelt veel op niet vanzelfsprekende locaties.
Het Ricciotti ensemble speelt op unieke locaties.
Violiste Lonneke van Straalen speelt vol vuur en is gastmuzikant in Hoofddorp.