Nieuwe cursussen beeldende kunst bij Pier K

Uit
Volg de cursus Abstract bij Pier K in Hoofddorp.
Volg de cursus Abstract bij Pier K in Hoofddorp. (Foto: Aangeleverd)

HOOFDDORP - Iets nieuws ontdekken of juist iets doen wat al even geleden is? Bij Pier K, het centrum voor kunst en cultuur voor jong en oud in Haarlemmermeer, kan iedereen de creatieve uitdaging aangaan. Hier start een aantal bijzondere cursussen.

Stap in de wereld van Abstracte kunst en maak een schilderij voor thuis. Welke kleuren passen bij elkaar en mag het wild of juist rustig zijn? Wordt het een uitermate uitdagend werk of moet het een serene sfeer krijgen? In deze cursus gaan cursisten aan de slag en leren al werkend hoe dat abstracte kunstwerk eruit moet gaan zien. Een professionele kunstdocent begeleidt in het proces. De cursus bestaat uit tien lessen op woensdagavond en start op 30 oktober bij Pier K Hoofddorp. Minimaal 1 jaar schilderervaring is gewenst.

Zilvergieten

In deze cursus maken de cursisten een eigen zilveren ring of hanger. Eerst werken zij een ontwerp voor een ring of hanger uit, waarvan een mal gemaakt wordt voor het afgieten. De zilveren ring of hanger die uit de mal komt, werken zij vervolgens af middels vijlen, schuren en polijsten. De cursus beslaat het hele proces van idee tot sieraad. De cursus is vijf keer op vrijdag van 10.30 tot 14.30 uur bij Pier K Hoofddorp en start 1 november.

Houtbewerking

Een bijzondere cursus waarin de cursisten beeldende kunstwerken gaan maken uit massief hout. Zij leren werken met de natuurlijke eigenschappen van dit warme materiaal, waarbij de geurende houtkrullen, snippers en het zaagsel om de oren vliegen. Deze cursus is uitermate geschikt om gezellig samen met vrienden of familie te doen. Houtbewerking bestaat uit ivjftien lessen op maandagavond in Nieuw-Vennep en op dinsdagavond in Hoofddorp en start op 13 en 14 januari.

Informatie en aanmelding:

www.pier-k.nl