Veiliger én milieuvriendelijker met de juiste bandenspanning

Nieuws
Speciale actiedag voor juiste bandspanning bij Intratuin in Cruquius. (Foto: Gerard Scheers)
Speciale actiedag voor juiste bandspanning bij Intratuin in Cruquius. (Foto: Gerard Scheers) rodi.nl

CRUQUIUS – Om mensen bewust te maken van de voordelen van een goede bandenspanning, organiseert voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal vrijdag 29 juni een speciale actiedag voor de juiste bandspanning voor auto’s op het parkeerterrein van Intratuin in Cruquius.

Nog een paar weken en dan gaan veel Nederlanders weer met volgeladen auto’s met vakantie naar zonniger oorden. Maar niet iedereen bereidt zich daar even goed op voor. Zestig procent van de mensen rijdt, vaak zonder het zelf te weten, met te zachte autobanden. Dat is zonde, want goed opgepompte banden zijn veiliger, zuiniger én beter voor het milieu. Laat je autobanden bij Intratuin dus gratis op spanning brengen en bespaar hiermee zo’n 60 euro per jaar. Toch weer een handig zakcentje voor de zomervakantie!

Altijd de goede gegevens bij de hand
De bandenexperts van Band op Spanning zullen deze dag dus kosteloos auto’s controleren en banden oppompen. Als bewijs krijg je een kaartje met de oude en nieuwe bandenspanning en een duidelijke uitleg hoe je zelf je banden op spanning houdt. Handig voor in het dashboardkastje, want zo heb je altijd de goede gegevens bij de hand. Ook hoeft je niet bij je auto te blijven en kan je kunt gerust gaan winkelen bij Intratuin.
Veiliger, goedkoper, schoner
Banden die goed zijn opgepompt, zorgen voor betere grip op de weg waardoor je een kortere remweg hebt en minder snel in een slip raakt. Daarbij is de kans op een klapband kleiner. Ook verbruik je minder brandstof waardoor je niet alleen goedkoper maar ook milieubewuster rijdt. Het beste is je banden eens in de twee maanden op te pompen.
Tips over het op spanning brengen van autobanden zijn te vinden op: www.milieucentraal.nl
Intratuin: Spaarneweg 251, in Cruquius.