Kenteken aanslagauto mogelijk nagemaakt

Nieuws
Kenteken aanslagauto mogelijk nagemaakt
Kenteken aanslagauto mogelijk nagemaakt rodi.nl

CRUQUIUS - Het kenteken van de auto waarmee de aanslag op De Telegraaf werd gepleegd, staat op naam van een autobedrijf in Cruquius. De eigenaren zijn hoogst verbaasd en vermoeden dat de kentekenplaten zijn nagemaakt, zo meldt de krant aan de Amsterdamse Basisweg.
Precies dezelfde Caddy met hetzelfde kenteken werd vannacht in pui van De Telegraaf geramd. De kentekens lijken nagemaakt te zijn voor de aanslag..Eigenaar Tjabo Dewus van Kruis Auto’s: Het uiterlijk van de auto kwam overeen, net als het kenteken. Elf dagen geleden werd de wagen voor eigen gebruik aangeschaft als bedrijfsauto. Vandaar dat hij nog gekeurd moest worden."
Zoon Tjardo Dewus belt gelijk met het keuringsbedrijf en krijgt al snel een foto terug. En inderdaad: zijn Caddy staat keurig langs de weg in Vijfhuizen. Zelf poolshoogte nemen bij het APK-bedrijf onder de rook van Schiphol, geeft uitsluitsel. "Maandag is de keuring uitgevoerd”, zegt de eigenaar van het autobedrijf op industrieterrein De Liede. De kilometerstand is niet veranderd, 158776 kilometers staan er op de teller, concludeert een van de mannen. De auto werd direct na de aanslag in brand gestoken.