Zomerfeest en 30-jarig jubileum bij Partou Kinderopvang - `Bij Partou is elke dag weer bijzonder`
Nieuws
Wendy, Mendy Jessica en Zilla met kids bij kinderopvang Partou. (Foto: Rodi Media)
Wendy, Mendy Jessica en Zilla met kids bij kinderopvang Partou. (Foto: Rodi Media) rodi.nl

HOOFDDORP - Het 30-jarig jubileum van Partou Kinderopvang Hoofddorp werd afgelopen vrijdag gevierd met een zomerfeest voor alle kinderen en hun ouders. Het jubileum werd ook bijgewoond door wethouder onderwijs John Nederstigt. Bij het zomerfeest was er eveneens een loterij en een veiling, waarvan de opbrengst is voor een kinderboerderij in Hoofddorp.
Regiomanager van Partou, Wendy Cats, opende om 17.45 uur het officiële gedeelte van het Zomerfeest, waarna wethouder Nederstigt, ter gelegenheid van het 30-jarige bestaan een fotocollage van de kinderen van de dagopvang onthulde. Cats: “Wij zijn natuurlijk heel trots op dit 30-jarig bestaan van onze kinderopvang, want tijdens de afgelopen economische crisis heeft ook onze opvang het best moeilijk gehad. Om als organisatie met voorschoolse en naschoolse opvang te kunnen overleven zijn we onder meer naar één centraal kantoor gegaan. Daarbij is onze naam zo’n vier jaar gewijzigd van Stichting Kinder Opvang Nederland (SKON) in de huidige naam Partou. Ten tijde van de SKON had iedere lokale opvang een blauwe dierennaam. De Hoofddorpse kinderopvang was voorheen dan ook bekend onder de naam Blauwe Gans. Wij hebben als Parou nu zo’n 300 vestigingen in het land en zijn daarmee dan ook de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. Als lokale kinderopvang werken met onze naschoolse opvang veel samen met de naast onze opvang gelegen Dik Tromschool. Daarnaast komen hier ook kinderen van andere scholen zoals de Klimopschool. Omdat wij ons richten op baby’s, peuters en basisschoolleerlingen komen sommige kinderen bij onze opvang al als baby en gaan zij hier als twaalfjarige bij de Buiten Schoolse Opvang (BSO) pas weg. Mensen zullen begrijpen dat wij met veel kinderen en hun ouders daardoor een vrij hechte band hebben. Daarbij is continuïteit naar de kinderen toe essentieel om zich te kunnen hechten en zichzelf hier veilig te voelen.

Digitaal dagboek

Verder vinden wij het belangrijk om de ouders goed op de hoogte te houden over het wel en wee van hun kinderen bij onze opvang. Daarom houden wij van ieder kind bij onze opvang een digitaal dagboek bij. Zelf vind ik het werk bij een kinderopvang zo leuk omdat kinderen zo eerlijk en open zijn. Bij Partou is elke dag daarom weer bijzonder. Bij deze locatie van Partou hebben wij een geweldig team van medewerkers die minimaal de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) hebben gedaan. Ook hebben we diverse activiteitenbegeleiders die zich bezig houden met zaken zoals beweegkriebels waarbij we de kinderen actief leren bewegen of met muziek van onze muziekcoach. Verder hebben we een voorleescoach en een dame die hier iedere week een echte poppenkastvoorstelling geeft.
Zomerfeest

Om ons 30-jarig jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan hebben wij nu een Zomerfeest georganiseerd. De ouders van de kinderen kunnen hierbij een soort activiteitenkaart kopen waarmee de kinderen aan alle activiteiten kunnen meedoen. De opbrengst van deze strippenkaart en die van de loterij en de veiling bij ons Zomerfeest gaat naar kinderboerderij De Boerenzwaluw in Hoofddorp om onder meer achterstallig onderhoud weg te werken. Bij deze veiling worden zaken geveild zoals een jaar lang gratis je auto laten wassen bij Benelite en we veilen onszelf om een avondje te komen oppassen als ouders een avondje uit willen gaan. Verder zijn bij onze loterij prijzen te winnen zoals kortingsbonnen bij de Pronto, de Chinees, kledingwinkels of bloemen van Wurpel. Zoals gezegd zitten we vlak naast de Dik Tromschool en werken wij nauw samen met deze school. Nu gaat deze school straks verhuizen naar een andere locatie in Hoofddorp. Wij zouden het dan ook erg prettig vinden als de gemeente Haarlemmermeer ons straks de mogelijkheid zal bieden om mee te verhuizen naar de nieuwe locatie van de Dik Tromschool. Als organisatie zijn wij hierover al in gesprek met de gemeente, maar het zou fantastisch als wij dit ook daadwerkelijk voor elkaar kunnen krijgen vanwege onze jarenlange interactie met de Dik Tromschool.
Partou Kinderopvang Purmerstraat 19 in Hoofddorp. Website: www.partou.nl en telefoon: 023-5636129.