Haarlemmermeer Culinair, een belevenis voor het hele gezin

Nieuws
Martin Langeveld en Robert van Leeuwen. (Foto: Rodi Media)
Martin Langeveld en Robert van Leeuwen. (Foto: Rodi Media) rodi.nl

HOOFDDORP – Het afgelopen weekend kon men op het Raadhuisplein in Hoofddorp weer heerlijk genieten bij het eetfestijn Haarlemmermeer Culinair. Van vrijdag tot en met zondag konden de deelnemende restauranthouders laten zien wat ze op culinair gebied allemaal in huis hebben. Daarnaast kon men onder het genot van een hapje en een drankje ook genieten van muziek van DJ’s en live optredens van diverse artiesten.

Om Haarlemmermeer Culinair nog aantrekkelijker te maken hebben de organisatoren Martin Langeveld, Eric van den Brink, Robert van Leeuwen en Thom van Riel vanaf vorig jaar een nieuw concept bedacht. Martin Langeveld: “Een meer luxe concept waar naast de vele culinaire hoogstandjes nu ook beleving voor het gehele gezin belangrijk is. Deze beleving proberen wij nu groter te maken met kinderopvang en optredens van DJ’s en live-optredens van diverse artiesten. Ook dit jaar zijn we weer uitgegaan van deze nieuwe en succesvolle opzet van Haarlemmermeer Culinair. In het midden van het culinaire dorp staat dan ook dit jaar weer een Perfect Sky. Dit is een enorm tentdak waaronder de centrale bar en het artiestenpodium gelegen is. Bij eventuele regen staan de bezoekers lekker droog en bij veel zon, zoals het afgelopen weekend, zorgt het voor de nodige schaduw.” Het aanbod van restaurants is ook dit jaar weer enorm. Men moet daarbij denken aan bekende en nieuwe namen op het gebied van eten en drinken zoals Ron Blaauw, Pimpernel, Nozem, Joseph, Smokey Village, De Eersteling, Caveman, Oesters & Zo, De Eersteling Brandt in de keuken en vele anderen. Dus van diverse culinaire hoogstandje tot overheerlijke hamburgers was bij dit event voor elk wat wils. Daarnaast stonden er ook foodtrucks met ijs, hotdogs en overheerlijke verse koffie bij een omgebouwde knalrode brandweerwagen.

Kinderopvang

Robert van Leeuwen: “Om Haarlemmermeer Culinair voor de ouders met kinderen nog aantrekkelijker te maken is er ook gedacht aan een echte kinderopvang van Het Speelkasteel. Een leuke eigen plek op het terrein waar kinderen onder toezicht van enkele dames kunnen tekenen, knutselen, zich laten schminken of genieten van een goochelaar, een ballenbak en springkussens. Verder zitten we hier op een goede locatie in het centrum van Hoofddorp en duidelijk in zicht van het winkelend publiek dat na afloop van het winkelen bij ons kan komen uitrusten onder het genot van een drankje en hapje. Verder zijn wij blij dat bij deze locatie ook voldoende parkeerplek is voor de auto of fiets van onze bezoekers.” Langeveld verder: “Volgend jaar willen we onze huidige succesvolle basis van de vernieuwde versie van Haarlemmermeer misschien uitbreiden met nog meer zaken die de ‘beleving’ nog meer inhoud zullen geven. Wij denken daarbij bijvoorbeeld aan een echte draaimolen of een reuzenrad, maar ook aan speciale barretjes waar je bijzondere drankjes kan krijgen.” Het was het afgelopen weekend dan ook heerlijk genieten bij Haarlemmermeer Culinair en natuurlijk speelde het fantastische zomerweer daarin een grote rol.