Zomersportinstuif van Team Sportservice Haarlemmermeer

Nieuws
Zomersportinstuif van Team Sportservice Haarlemmermeer
Zomersportinstuif van Team Sportservice Haarlemmermeer rodi.nl

HOOFDDORP - Team Sportservice Haarlemmermeer organiseert van 23 juli tot 31 augustus Sportinstuiven in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Rijsenhout. De instuiven vinden iedere dinsdag plaats bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp en het Winterpark in Nieuw-Vennep en op donderdag in Rijsenhout. De deelnemers die aan instuiven meedoen, kunnen hierbij kiezen aan een gevarieerd aanbod met sport-, spel-, en beweegmomenten voor kinderen en volwassenen.

De zomervakantie is bij uitstek het moment om (extra) te bewegen. Daarom biedt Team Sportservice Haarlemmermeer naast een aantal reguliere lessen, ook nieuwe activiteiten aan. Voor kinderen van zes tot twaalf jaar staat het buiten sporten en spelen centraal. “We willen de kinderen ook echt een vakantiegevoel meegeven. Daarom doen we veel waterspelletjes en ruilen we gymzalen in voor grasvelden en speelpleinen”. benadrukt buurtsportcoach Yaël Goudsmit. Goudsmit verder: “Zes weken vakantie is voor sommigen erg lang, daarom kiezen we ervoor om leuke activiteiten te blijven geven. Onze instuiven zijn gratis, dus alle kinderen kunnen aanhaken.”

Zomerse wandelingen

Ook volwassenen en 60-plussers zijn elke dinsdag welkom om mee te sporten en bewegen met Team Sportservice Haarlemmermeer. De wandelgroepen hebben het gehele jaar met veel plezier gelopen en genieten in de zomer van de mooie natuur en de lekkere temperaturen. Onder begeleiding van professionele instructeurs werken de deelnemers aan hun conditie, voeren ze spierversterkende oefeningen uit en drinken ze na afloop een kopje koffie of thee. Het einde van de zomer wordt 29 augustus groots afgesloten met het wandelevenement ‘Grand Tour du Haarlemmermeer’. Alle inwoners – beginners en gevorderden en jong en oud – zijn 29 augustus welkom om mee te lopen en kunnen hierbij kiezen uit een route van drie, tien of zestien kilometer.
Sport- en spellessen

Volwassenen die liever een sport- of spelelement zoeken in hun beweegactiviteit, kunnen terecht bij Dynamic Tennis, 55 fit of Erbij Horen (beweegles voor mensen met COPD of psychische klachten). Deze lessen zijn gevarieerd en worden zo ingericht dat iedereen kan mee doen, maar ook voldoende uitdaging heeft. “Wij bieden als eerste in de regio Dynamic Tennis aan. Deze racketsport speel je in twee- of viertallen op een kleiner veld en met een foambal. Dit zorgt absoluut voor leuke spelsituaties”, aldus buurtsportcoach Yaël.
Informatie

Het is voor de wandelgroepen, sportinstuiven en sport- en spellessen niet nodig om je van te voren aan te melden. Men kan gewoon langskomen en meedoen. De instuiven zijn gratis en voor de overige lessen vraagt sportservice een kleine eigen bijdrage. Voor meer informatie over tijdstippen en locaties kan men contact opnemen met Sportservice Haarlemmermeer via: haarlemmermeer@teamsportservice.nl of telefonisch: 023–2055500.