Informatiebijeenkomst nieuwe Sloterbrug

Nieuws

BADHOEVEDORP – In restaurant Syriana zal woensdag 19 september een informatiebijeenkomst worden gehouden over de nieuwe Sloterburg tussen Badhoevedorp en Amsterdam-Sloten.

Deze brug over de Ringvaart moeten worden vervangen vanwege de toegenomen verkeersdrukte. De huidige brug is een knelpunt geworden voor wegverkeer en gevaarlijk voor fietsers en voetgangers. De nieuwe Sloterbrug wordt breder en hoger om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. Daarbij is ook aandacht voor het tegengaan van sluipverkeer. Om het verkeer zo weinig mogelijk hinder te laten ondervinden tijdens de werkzaamheden blijft de oude brug zo lang mogelijk in gebruik. De gemeente Amsterdam en gemeente Haarlemmermeer werken samen bij de vervanging van de Sloterbrug. In 2017 reserveerden beide gemeenten al geld voor de bouw van de nieuwe Sloterbrug. Daarbovenop heeft de Vervoerregio Amsterdam een financiële bijdrage gereserveerd. De beide gemeentes hebben nu ook de samenwerking vastgelegd en afspraken gemaakt over onder meer de bouw, verdeling van de kosten en het beheer van de nieuwe brug.

Informatiebijeenkomst

Nu de afspraken over de samenwerking zijn gemaakt, is het tijd om middels de informatiebijeenkomst van 19 september in gesprek te gaan met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden over de plek van de nieuwe Sloterbrug, de op- en afritten en het ontwerp. De opbrengst van deze informatiebijeenkomst wordt meegenomen in een nota van uitgangspunten, waarin de vervanging van de brug preciezer wordt beschreven. De verwachting is dat de werkzaamheden voor de vervanging van de oude brug in 2022 beginnen. Eind 2022 kan de nieuwe Sloterbrug in gebruik genomen worden. De informatiebijeenkomst zal woensdag 19 september worden gehouden in restaurant Syriana, Akersluis 8 in Amsterdam (bij de Sloterbrug). Voor meer informatie en aanmelding voor de informatiebijeenkomst: www.sloterbrug.nl