Ride for the Roses trapt half miljoen bij elkaar - 'Voor veel deelnemers de mooiste fietstocht van Nederland&rsquo

Nieuws
Ride for the Roses 2018. (Foto: Rodi Media)
Ride for the Roses 2018. (Foto: Rodi Media) rodi.nl

VIJFHUIZEN - Afgelopen zondag vond in en rond de gemeente Haarlemmermeer de Ride for the Roses 2018 plaats. Met deze fietstocht, waaraan duizenden deelnemers meedoen, werd dit jaar een half miljoen euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Een deel van de opbrengst van de Ride van dit jaar gaat naar Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep. Elk jaar krijg een lokaal doel in de gastgemeente een donatie als dank voor de gastvrijheid van de betreffende gemeente. DOOR: PETER OUT

Dat de opbrengst van de Ride dor the Roses hard nodig is voor wetenschappelijk kankeronderzoek blijkt wel uit het feit dat momenteel één op de drie mensen in ons land in zijn of haar leven te maken krijgt met een vorm van kanker. Uit cijfers blijkt dat kanker in Nederland nog steeds doodsoorzaak nummer één is en hier jaarlijks zo’n 45.000 mensen aan deze vreselijke ziekte overlijden. Voor de 21editie van Ride for the Roses is nu gekozen voor het steunen van wetenschappelijk onderzoek naar hersenkanker. Ook voor deze vorm van kanker is namelijk nog veel geld voor onderzoek nodig. Verder is de organisatie van de Ride blij dat zij met een deel van de opbrengst het Adamas Inloophuis kunnen ondersteunen, omdat het inloophuis met deze donatie iets zinvols kan doen voor mensen uit de regio die onder andere hersenkanker hebben.

Diverse tochten

Dit bijzondere fietsevenement dat ieder jaar in Nederland gehouden wordt kent diverse pelotonstochten. Zo kunnen de deelnemers meedoen aan tocht van 100 kilometer over afgezette wegen en drie toertochten van 25, 50 en 80 kilometer lang. Dit jaar konden de deelnemers tijdens hun fietstocht genieten van een prachtige en gelukkig ook zonnige en droge Haarlemmermeer. De start- en finishlocatie was bij de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Veel deelnemers gingen hierbij samen met vrienden collega’s of hun familie fietsen, waarbij veel mensen iemand herdachten die in hun omgeving aan kanker was overleden of nog aan het strijden was tegen deze afschuwelijke ziekte. Maar de Ride was voor velen eveneens een moment om het leven te vieren en trots te zijn op het uitrijden van de fietstocht dat toch een hele prestatie was. Onder hen was ook Remko Krommenhoek uit Ede die met rugnummer één die tocht van 100 kilometer had uitgereden. Hij had daarbij een opvallend t-shirt aan met daarop een foto van een Indonesische vrouw en een geboorte- en sterfdatum. Krommenhoek: Ik ben natuurlijk heel trots op mijzelf dat ik deze lange fietstocht heb uitgereden, maar heb hier toch een heel dubbel gevoel bij. De foto op mijn t-shirt is de foto van mijn vrouw die dit jaar in juli is overleden aan kanker. We hebben samen de Ride for the Roses al meerdere keren gereden en ook dit jaar zouden we samen aan deze fietstocht meedoen. Helaas is zij enkele maanden terug alsnog overleden en sta ik hier met mijn twee kinderen en familie er toch een beetje treurig bij want ons gemis is enorm.” Dan met tranen in zijn ogen: “Gelukkig heb ik veel steun aan mijn inmiddels jongvolwassen kinderen en vinden wij deze dag een mooi moment om een prachtige vrouw en moeder te herdenken. Verder heb ik het door de zon en de emoties nu nog warmer gekregen en lijkt het mij nu tijd voor een overheerlijk en welverdiend biertje. Tenslotte wil ik nog kwijt dat jullie de Ride in de gemeente Haarlemmeer geweldig goed georganiseerd hebben en dat ik volgend jaar zeker weer van de partij ben als de Ride dan in Zeeland gehouden zal worden. Want in mijn ogen is Ride for the Roses de mooiste fietstocht van Nederland.” In 20 jaar is nu al zo’n 15 miljoen euro bij elkaar gefietst met de Ride for the Roses en ook in Haarlemmermeer gaat men dit jaar weer voor een prachtig bedrag. Meer informatie over de Ride is te vinden op de website: www.ridefortheroses.nl.

Ride for the Roses 2018. (Foto: Rodi Media)