Haarlemmerliede-Spaarnwoude uit Paswerk

Nieuws

REGIO - De huidige gemeente Haarlemmerliede-Spaarnwoude treedt per 1 januari 2019 formeel uit de Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorziening Zuid-Kennemerland (kortweg Paswerk). Het bestuur van Paswerk heeft ingestemd met deze uittreding.
Dit vertrek is het logische gevolg van de samenvoeging van de gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede-Spaarnwoude per dezelfde datum. De nieuwe gemeente Haarlemmermeer is onderdeel van de eigen Gemeenschappelijke Regeling voor de sociale werkvoorziening. De vijf medewerkers die in de huidige gemeente Haarlemmerliede-Spaarnwoude wonen en onder de sociale werkvoorziening vallen, blijven in dienst van het bedrijf Paswerk en worden (alleen voor dit doel) administratief en financieel overgeheveld naar de gemeente Haarlem.
Paswerk is dan vanaf het nieuwe jaar de regionale, sociale onderneming van de vier gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort met totaal 230.000 inwoners Bij het bedrijf Paswerk werken 800 medewerkers op basis van sociale werkvoorziening op totaal bijna 1.000 medewerkers. Het bedrijf heeft als belangrijkste opdracht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen en te houden.