Electric Motorcross Park in Hoofddorp

Nieuws
Het gebied waar het Electric Motorcross Park in Hoofddorp wordt aangelegd. (foto aangeleverd)
Het gebied waar het Electric Motorcross Park in Hoofddorp wordt aangelegd. (foto aangeleverd) rodi.nl

HOOFDDORP - Op het PARK21 in Hoofddorp komt een electric motorcross park. Bij motor crossen denken de meeste mensen aan herrie en overlast. Voor andere mensen is het een ultieme hobby waar zij al hun energie in kwijt kunnen. Het Electric Motorcross Park is een motorcross baan waar de motorsport op een milieuvriendelijke manier beoefend kan worden. Hier kan de sport uitgeoefend worden door jong en oud, zonder (geluids-) overlast te veroorzaken.

Vanaf 22 december kan jong en oud al gaan crossen op de baan. De officiële grootse opening van het motorcross park vindt plaats in het voorjaar 2019. Voor de financiering van de baanaanleg, de aankoop van elektrische motoren en overige benodigde zaken heeft oprichter Eric van Leeuwen bewust gekozen voor crowdfunding. De funding heeft plaatsgevonden via Collin Crowfund.
Binnen het motorcrosspark worden drie verschillende banen aangelegd, een kindercircuit, beginners en gevorderden en een pro-circuit. De baan voor kinderen van 6 tot 12 jaar is met aangepaste springbulten, slingers en kombochten. Deze baan kruist geen andere baan. Het is een heel veilig circuit. Voor de beginners en gevorderden vanaf 12 jaar is er een uitdagend parcours gebouwd. Het pro-circuit is voor de getrainde motorcrossers. Een uitdagende baan met steile table-tops, korte hobbels, dubbele schans en kombochten. Er worden diverse motoren ingezet van de merken Kuberg, Quantya en KTM Freeride motoren.
Electric Motorcross Park (www.electric-motorcrosspark.nl) wordt aangelegd aan de Nieuwe Molenaarslaan 10B (en gelegen aan het Van der Meulenpad) te Hoofddorp binnen het recreatiegebied Masterplan PARK21.

Het gebied waar het Electric Motorcross Park in Hoofddorp wordt aangelegd. (foto aangeleverd)