Kom de Sint bezoeken in Hoofddorp Winkelstad

Nieuws
Het zijn drukke tijden voor de Sinterklaas. (foto aangeleverd)
Het zijn drukke tijden voor de Sinterklaas. (foto aangeleverd) rodi.nl

HOOFDDORP - Het zijn drukke tijden voor de Sinterklaas. Gelukkig maakt hij de weekenden na de intocht tijd vrij om de kleine bezoekers van Hoofddorp Winkelstad te ontmoeten.

Intocht

Afgelopen zondag maakten Sint en zijn Pieten er een spectaculaire intocht van. Een Piet op een flyboard zorgde voor spetterend entertainment op de Hoofdvaart. Daarna werd Sint hartelijk ontvangen door locoburgemeester Adam Elzakalai op het Raadhuisplein, waar een gezellig feestje gaande was. De snode plannen van Praatjespiet om de baard van Sinterklaas af te knippen op het podium zijn gelukkig mislukt. Onder feestelijke begeleiding van de echte Pietenband maakten de Sint en zijn Pieten vervolgens een korte rondrit met aansluitende wandeling door het Centrum.
Kom de Sint bezoeken

De weekenden na de intocht, op zaterdag 24 en zondag 25 november en zaterdag 1 en zondag 2 december, kunnen kinderen gratis bij Sint op bezoek op het HEMA-plein. Kinderen kunnen daar tussen 12.30 en 16.30 uur Sint een handje geven, met hem en zijn Pieten op de foto, en dansen en zingen met de Pieten.
Mijters

Dit jaar hebben we onze eigen Sint mijter die kinderen in elkaar kunnen knutselen en kunnen dragen tijdens hun bezoek aan de Sint. Het knutselvel is verkrijgbaar bij diverse winkels in Hoofddorp Winkelstad of te downloaden via https://www.hoofddorpwinkelstad.nl/sint-mijter.
De winkels in Hoofddorp Winkelstad zijn extra geopend tot 21.00 uur op dinsdag 4 december. Natuurlijk zijn de winkels ook op de reguliere koopavond, de vrijdagavond, geopend tot 21.00 uur. Niet alle winkels zijn geopend op de extra koopavond. Bezoekers wordt geadviseerd eerst de website van de betreffende winkel te raadplegen om er zeker van te zijn, dat de betreffende winkel geopend is.
Het Sintbezoek worden, evenals alle voorgaande jaren, georganiseerd door de gezamenlijke ondernemers in Hoofddorp Centrum (Winkelstad), verenigd in Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum. Wie de laatste informatie over het Sintbezoek in de gaten wil houden kijkt op http://www.hoofddorpwinkelstad.nl/, Facebook, Twitter, Instagram en/of de lokale media.