Faas & van Iterson BV ontwerpt en berekent bouwkundige constructies.
Faas & van Iterson BV ontwerpt en berekent bouwkundige constructies. ((Foto: Faas & van Iterson BV))
Bedrijf in Beeld

Ingenieursbureau Faas & van Iterson BV

  Bedrijf in Beeld

REGIO - Ingenieursbureau Faas & van Iterson BV aan de Wattstraat 52 in Sassenhem is een compacte organisatie waar de professionals zich dagelijks bezighouden met het ontwerpen en berekenen van bouwkundige constructies.

Het bureau is centraal gevestigd in Sassenheim. Bij Faas & van Iterson werken zeven constructeurs, twee REVIT-modelleurs, een administratief medewerker en secretaresse. "Wij leveren ontwerpen, berekeningen en de bijbehorende constructietekeningen. We treden op als hoofdconstructeur en volgen het complete traject van ontwerp tot uitvoering."

Een werk start met overleg met architect, aannemer of opdrachtgever. Na het constructieve ontwerp worden de berekeningen en tekeningen met REVIT, TEKLA of Autocad gemaakt. Als het werk in uitvoering is, worden de gegevens van de leveranciers gecontroleerd en bezoeken de medewerkers de bouwplaats. "Wij houden zo over het gehele traject de regie in het constructieve ontwerp."

BIM-samenwerking

"Wij zijn nu sterk in ontwikkeling met de BIM-methodiek. De projecten worden in 3D met REVIT of TEKLA gemodelleerd. Vanuit deze modellen worden de tekeningen die op de bouwplaats worden gebruikt, gegenereerd. De modellen worden met de architect, aannemer en installateur gedeeld zodat alles goed op elkaar aansluit."

Ingenieursbureau Faas & van Iterson BV werkt aan projecten voor verbouwingen, renovatie, woningbouw, appartementen, kantoren en hotels. Architecten, aannemers, gemeenten, projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en particulieren zijn de opdrachtgevers van het Sassenheimse bureau.

Info: 0252–234950
info@faasenvaniterson.nl
www.faasenvaniterson.nl

Meer berichten