Bedrijf in Beeld

HorecaTraders beste leerbedrijf

  Bedrijf in Beeld

HEERHUGOWAARD - HorecaTraders.com uit Heerhugowaard is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Noord-Holland in de sector Handel. Maandag 1 juli maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB-erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. HorecaTraders is een internationale handels- en serviceorganisatie met een grote diversiteit aan activiteiten in de horeca en bedrijfskeukens. HorecaTraders leidt sinds 2015 mbo-studenten op en is blij verrast met de prijs. Het team bestaat uit jonge, getalenteerde en ambitieuze collega's. "Professionele & persoonlijke ontwikkeling daar hechten we veel waarde aan bij HorecaTraders. Naast de kerntaken in de opleiding proberen wij studenten bewust te maken van algemene beroepsvaardigheden. Wij zijn deze benoeming als een kroon voor de intensieve samenwerking met de regionale opleidingscentra (ROC's) en studenten en hopen dat ook andere bedrijven in de regio volgen", aldus Lucas Beentjes, praktijkopleider bij HorecaTraders.

Dag van het mbo

Maandag 18 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Kijk ook eens op www.horecatraders.com

Meer berichten