Wij dromen van een duurzame wereld

  Bedrijf in Beeld

Advertorial

De wereld is mooi, maar kan best wel wat meer liefde gebruiken. Meer liefde, meer aandacht en meer rust. Want een uitgeruste wereld is een mooiere wereld. Je doet wat je kan om een handje te helpen. Je doucht niet te lang, scheidt je afval, neemt af en toe de fiets en eet misschien zelfs wat minder vaak vlees. Dat is fijn. Alle grote én kleine beetjes helpen.

Eerste circulaire matras ter wereld

Natuurlijk doen wij ook ons best om onze wereld wat meer te laten uitrusten. Dat doen we door duurzame bedden en matrassen te maken. Als koploper in beddenland hebben we bij Auping de eerste circulaire matras ter wereld ontwikkeld; zonder schuim en zonder lijm. Hiermee werden we de trotse winnaar van de Circular Award Business 2019.

Geef je Auronde een tweede leven

Ook bij de productie van de bedden denken we goed na over de impact op de wereld. Daarom kiezen we voor kwalitatief hoogwaardige materialen die lang mee gaan en die goed hergebruikt kunnen worden. Zo hebben we 45 jaar geleden het Auronde-bed geïntroduceerd; gemaakt van oersterk beukenhout. Een al 30 jaar oude Auronde kan zelfs nog wel 30 jaar langer mee. Maar in de loop der jaren kan er hier en daar natuurlijk een krasje ontstaan. Omdat wij het zonde vinden om goed bruikbare materialen zomaar af te danken, ontwikkelden we Restyle je Auronde. Hierbij knappen we jouw vertrouwde Auronde weer helemaal op.

Groene fabriek

Rust zit in alles wat we doen bij Auping. Dat doen we niet alleen door duurzame producten te maken, maar ook door de plek waar we onze bedden en matrassen maken zo duurzaam mogelijk in te richten. Zo slaan wij bijvoorbeeld in de zomer de warmte die vrijkomt op in de grond van onze 'groene' fabriek in Deventer. Zo hoeft niemand zijn fleecetrui uit de kast te trekken in de winter. En drinkwater wordt alleen gebruikt om te drinken. Wist je bijvoorbeeld dat we regenwater gebruiken voor het doorspoelen van de wc of het wassen van onze handen? We recyclen echt bijna alles: van jouw oude matras tot het zaagsel dat op de grond valt tijdens het maken van je nieuwe bed.

Duurzame keuzes

Een duurzame wereld, daar dromen we van. Een wereld waarin niks wordt verspild, maar alles wordt hergebruikt voor de volgende generatie. Elke dag zetten we ons in voor een nóg mooiere wereld en maken we onze dromen waar. Droom met ons mee tijdens de Duurzame Woonbeurs op 5 en 6 oktober en laat je inspireren hoe jij duurzame keuzes kunt maken voor je slaapkamer. 


 

Meer berichten