De volwassen leerlingen leren en werken tegelijkertijd en kunnen zo hun mbo 3-diploma in 2 jaar behalen.
De volwassen leerlingen leren en werken tegelijkertijd en kunnen zo hun mbo 3-diploma in 2 jaar behalen. ((Foto: Aangeleverd))
Bedrijf in Beeld

MBO College Airport en KLM starten nieuw logistiek opleidingstraject

  Bedrijf in Beeld

SCHIPHOL - MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam, en KLM starten samen een nieuw opleidingstraject voor medewerkers in de logistiek. Het gaat om een traject waarbij studenten in dienst komen en werken bij KLM. De studenten volgen daarnaast lessen bij zowel MBO College Airport als op de werkvloer.

De eerste drie klassen (totaal zestig studenten) zijn vorige week gestart met hun opleiding. Zij gaan werken als operationeel teamlid bij KLM en treden in dienst voor 2 jaar. In die 2 jaar volgen ze naast hun werk een logistieke opleiding bij MBO College Airport, betaald door KLM. Na 2 jaar kunnen ze hun mbo niveau 3-diploma halen.

Kim Bruggeman, Vice President KLM Industrial Relations and Compensation & Benefits: "De luchtvaartsector is enorm aan het veranderen en KLM vindt het belangrijk dat medewerkers goed voorbereid aan de slag gaan en blijven. Daarvoor investeren we in de ontwikkeling van onze huidige en toekomstige medewerkers. Na 2 jaar hebben deze studenten werkervaring opgedaan en bovendien een mbo 3-diploma op zak. Daarmee vergroten we hun kansen op de arbeidsmarkt in onze sector en in de regio."

Recente ontwikkelingen

KLM, MBO College Airport en Luchtvaart Community Schiphol hebben de afgelopen maanden samen gewerkt aan dit nieuwe opleidingsprogramma. "Het is van belang dat het onderwijs goed aansluit op de meest recente ontwikkelingen als het gaat om logistieke processen op Schiphol", zegt Jeroen Klooster, opleidingsmanager Logistiek bij MBO College Airport. "Met dit nieuwe concept halen we de werkprocessen van Schiphol de school in. Docenten van het ROC en praktijkbegeleiders van KLM zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het onderwijs en begeleiden en beoordelen de student. Het onderwijs en de praktijk sluiten hierdoor naadloos op elkaar aan. Deze wisselwerking geeft een enorme boost voor de opleiding, die plaatsvindt op onze nieuwe locatie aan de Diamantlaan in Hoofddorp. Ook de doelgroep, volwassenen, is uniek. We spelen met dit opleidingsconcept in op het maatschappelijk zeer relevante thema van een 'leven lang ontwikkelen'."

www.rocva.nl
www.MBOcollegeairport.nl
www.luchtvaartcommunityschiphol.nl

Meer berichten