Grijp je kans komende vrijdag in de winkels in Haarlemmermeer, zoals hier in Hoofddorp.
Grijp je kans komende vrijdag in de winkels in Haarlemmermeer, zoals hier in Hoofddorp. ((Foto: Rowin van Diest))
Bedrijf in Beeld

Knalkortingen in winkels tijdens Black Friday

  Bedrijf in Beeld

HAARLEMMERMEER – Denk je aan Black Friday dan denk je aan drommen mensen die met hun neus tegen de etalageramen geplakt staan. Zodra de deuren opengaan, tuimelen de koopjesjagers over elkaar heen om de mooiste aanbiedingen te scoren. Ook de winkels in Haarlemmermeer hebben het evenement volledig omarmd. Niet zo vreemd, want voor Haarlemmermeerders klinkt 'een koopje' als muziek in de oren.

Komende vrijdag, 29 november, is het Black Friday. Online zijn veel spullen te koop, maar veel leuker is om bij de winkels om de hoek de aanbiedingen te scoren. De hele regio doet mee aan Black Friday.

Thanksgiving

De oorsprong van Black Friday ligt in de Amerikaanse stad Philadelphia waar de term in de jaren '50 voor het eerst werd gebruikt door de politie, verwijzend naar de verkeersdrukte in de stad op de dag na Thanksgiving. De koopgekte na deze Amerikaanse feestdag is verklaarbaar, zoals in Nederland op 6 december de chocoladeletters in prijs halveren. In Nederland staat Black Friday los van een feestdag, maar cadeaus met fikse kortingen kopen in de toch al dure decembermaand wordt elk jaar populairder.

Gekke acties

Alle ondernemers spelen in op Black Friday. Bij de autodealer koop je een auto met dikke korting. Zo rij je dus voordelig naar een mooi stadje en zit je binnen no time met je billen in een leuk restaurantje. Over billen gesproken. Tijdens Black Friday zet je er met fikse korting zo een tattoo op. En voor een paar euro extra heb je er een piercing bij.

Prijsonderzoek

Trap niet zomaar in alle aanbiedingen. Niet alle deals die je op Black Friday kunt scoren zijn superdeals. Daarom is het handig om de prijzen van de spullen die je wilt hebben bij te houden, zodat je weet of een aanbieding echt een aanbieding is. Wil je niet je net gestorte salaris in één avond verbrassen? Maak dan een lijstje voor Black Friday, want het is verstandig om jezelf af te vragen of je echt drie scheerapparaten en zes kurkentrekkers nodig hebt.

Vaststaat dat je op Black Friday interessante aanbiedingen kunt scoren. Ook in deze krant vind je veel acties en scherpe kortingen van deelnemende winkeliers, dus trek je schoenen aan en grijp je kans!

Meer berichten