Oudgoud.nl biedt de hoogste prijs voor uw goud en zilver

Partnerbijdrage
Julian Oosterloo aan het werk in zijn winkel in Monnickendam.
Julian Oosterloo aan het werk in zijn winkel in Monnickendam. (Foto: aangeleverd)

De hoogste prijs voor je goud en zilver, hoe is het mogelijk? Dat heeft allemaal te maken met het feit dat Julian Oosterloo uit Monnickendam niet alleen naar de goudwaarde kijkt, maar ook naar het sieraad zelf.

Waar de meeste opkopers van goud hun prijs afstemmen op de huidige goudwaarde kijkt Julian Oosterloo uit Monnickendam daarnaast ook naar het sieraad an sich wanneer je bij hem langskomt om je oud goud te brengen. Heeft u mooie juweeltjes die in de kast liggen te verstoffen, gekregen uit een erfenis of wilt u gewoon van uw oude goud af. Oosterloo koopt de juweeltjes op, restaureert deze waar nodig en blaast ze weer een heel nieuw leven in. Leuk voor de verkoper én de koper. De koper koopt nu niet alleen een sieraad, maar ook een verhaal.

Er was eens…

Het bijzondere van vintage spullen is dat het al een heel leven – met bijbehorend verhaal - heeft gehad voordat het in jouw bezit kwam. Vintage sieraden zijn stuk voor stuk uniek. Deze prachtige sieraden gaan soms al generaties lang mee en hebben daarmee de tand des tijds doorstaan. Ze zijn een kostbaar goed voor veel mensen, dus het vintage sieraad dat jij koopt kan heel dierbaar zijn geweest voor een ander. Door zo’n uniek item te kopen koop je meer dan alleen een sieraad.

Generatie op generatie

Vanuit een passie voor hergebruik en duurzame materialen startte juwelenondernemer Julian Oosterloo afgelopen jaar de webshop van Vintage Jewellery. Het was een initiatief van zijn juwelierszaak in Monnickendam die sinds 1973 hét adres is voor in- en verkoop van sieraden voor klanten uit heel land. In 2008 nam hij als tweede generatie het stokje over van zijn vader Tom.

Met zijn eigen fascinatie voor het hergebruik van de kwaliteit van sieraden uit het verleden, heeft hij zich inmiddels gespecialiseerd in het authentiek restaureren van vintage en antieke sieraden. De winkel in Monnickendam is ook in de coronatijd gewoon open, uiteraard volgens alle richtlijnen van het RIVM. Het wordt daarom aangeraden een afspraak te maken voor u naar de winkel komt. (0299 653 023)

2000 vintage stukken

Sinds de start van vintagejewellery.nl is Julian zich volledig gaan richten op het continu aanvullen van zijn vintage collectie, zowel voor op de webshop als in zijn winkel. 'We merken dat de vraag naar vintage sieraden steeds groter wordt. Vroeger werden sieraden vooral op aanvraag of in zeer kleine oplagen gemaakt. Ook zijn de technieken door de jaren heen veranderd en worden de sieraden van tegenwoordig een stuk minder stevig en gedetailleerd gemaakt. Om dit soort juwelen nieuw te maken is in deze tijd enorm duur, dus het hergebruik van oude sieraden is hierin ontzettend slim.', aldus Julian. Inmiddels bestaat de collectie uit een uiteenlopende selectie van ruim 2000 gerestaureerde stukken, van prachtige diamanten trouwringen tot de mooiste kettingen met edelstenen.

Door vintage sieraden te kopen ben je er niet alleen van verzekerd van een one-of-a-kind juweel, je draagt ook nog eens bij aan een duurzame vorm van consumeren.