Anke Steffers.
Anke Steffers. (Foto: Mirjam de Vries)

Column Anke - Blauwe komkommertijd

  Column

door Anke Steffers

De zomervakantie staat bekend om zijn komkommertijd. Maar komt dit, omdat er weinig nieuws is of zit het hem er meer in dat er gewoon veel maatschappelijke initiatieven stil liggen? Want als ik naar Haarlemmermeer kijk afgelopen week, gebeurt er juist heel erg veel. De Haarlemmermeerse komkommertijd is echter niet groen, maar politieblauw.

Een simpel keukenbrandje in Hoofddorp, drie woninginbraken, een paar ongevallen; dat soort berichten vormt bijna iedere week de basis van onze 112-artikelen. Zo ook weer afgelopen week. Maar vrijdag waren het juist andere, zelfs uniek te noemen, berichten.

Wel het nieuws dat de politie twee Hoofddorpers heeft opgepakt die met hun giechel vol op bewakingsbeelden stonden tijdens woninginbraken. En een groepje minderjarige jongeren dat in het openbaar alcohol dronk. Maar ook een man die op klaarlichte dag met geweld in huis was beroofd en waarbij omstanders de berovers in de kraag hadden weten te grijpen. En nog een bizar bericht. Van de gemeente. Burgemeester Marianne Schuurmans sloot vrijdag alle zes de massagesalons in Haarlemmermeer voor 3 maanden, vanwege aangetroffen illegale seksuele handelingen en zelfs mensenhandel.

In zulke weken heb je geen voetbalverslagen, kaartavonden, buurtbarbecues en een goede doelenmarkt op een schoolplein nodig. Het mag dan komkommertijd zijn, het nieuws is deze zomerweek stukken diverser dan in de 'topweken' van het jaar. Leuk nieuws is het echter niet. Ja, het heeft een hoog sensatiegehalte, maar lezers worden toch blijer van een maatschappelijk of goed doel-verhaal.

Gelukkig is ook dat afgelopen week binnengekomen. De stoere actie van de Hoofddorpse Charlotte Hayden-Palm bijvoorbeeld, die in oktober de Africa Classic Schiphol Edition in Tanzania gaat fietsen op een mountainbike. Daarnaast de Toolenburgerplas die bijna 10 jaar bestaat en waar zo veel mensen al die jaren dankbaar gebruik van maken. Dit soort berichten zorgt gelukkig toch wel voor een vakantiegevoel.

Meer berichten