Mysteryland 2018, de editie waarbij de vrouwen hun slag sloegen.
Mysteryland 2018, de editie waarbij de vrouwen hun slag sloegen. ((Foto: Rowin van Diest))

Colombiaanse vrouwen jaren cel in voor rooftocht Mysteryland

  Nieuws

VIJFHUIZEN - Twee Colombiaanse vrouwen zijn donderdag 15 augustus veroordeeld tot gevangenisstraffen voor de diefstal van tientallen mobiele telefoons op festival Mysteryland.

Vorig jaar zomer werden tijdens het festival Mysteryland in Vijfhuizen ruim tweehonderd telefoons gestolen. De politie bevestigde destijds dat dit gedaan werd door een groep actieve bendeleden uit Colombia. Die bende werd ervan verdacht Europese festivals af te reizen om zo veel mogelijk telefoons en geld buit te maken.

Vlak na het festival nam de politie in Frankrijk een grote tas met mobiele telefoons uit een Flixbus in beslag. Na lang onderzoek bleek dat die telefoons eigendom waren van de festivalgangers. Twee vrouwelijke bendeleden werden toen opgepakt.

Donderdag hebben deze vrouwen 30 en 24 maanden cel gekregen. Een 21-jarige vrouw was ruim een maand actief binnen de bende en had daarin een leidende rol. Zij heeft de hoogste celstraf gekregen, niet alleen voor de diefstal, maar ook voor haar rol binnen een criminele bende. De andere vrouw is 34 jaar oud. Bewezen is dat dat zij drie dagen meewerkte in de bende.

Tegen beide vrouwen werd oorspronkelijk 3 jaar celstraf geëist. "De rechtbank neemt het beiden bijzonder kwalijk dat zij met en vooropgezet plan naar het festival in Nederland zijn gekomen en de bezoekers op brutale wijze van hun telefoons hebben beroofd. Daardoor zijn ook honderden gigabytes aan foto's, filmmateriaal en andere persoonlijke data verloren gegaan."

i.s.m. Mediapartner NHNieuws

Meer berichten