Op acht plekken in Haarlemmermeer is de grond vervuild. PvdA roept op tot actie.
Op acht plekken in Haarlemmermeer is de grond vervuild. PvdA roept op tot actie. ((Foto: Pixabay | Elias Sch.))

Vragen PvdA over vervuilde gronden

  Nieuws

HAARLEMMERMEER - PvdA Haarlemmermeer heeft vragen aan het college van gemeente Haarlemmermeer gesteld vanwege berichten over vervuilde gronden in de provincie en dus in gemeente Haarlemmermeer.

Het PvdA schrijft (ingekort door de NHM-redactie): 'Dinsdag 13 augustus viel in de nieuwsbrief van NHnieuws te lezen dat er in onze provincie 57 locaties zijn met vervuilde grond die niet onder controle zijn. Men baseert zich op een onderzoek van Follow The Money en Localfocus. Op acht plekken vormt de vervuiling een potentieel risico voor de gezondheid, stelt NHnieuws. Eén van die plekken is een lap grond aan de Spieringweg in Zwaanshoek. In de lijst komen echter meer locaties voor in Haarlemmermeer. De PvdA hecht aan een uitstekend beleid met betrekking tot de volksgezondheid en is geschrokken is van de berichtgeving. Daarop stelt de partij het college een aantal vragen:

Klopt de berichtgeving van NHnieuws? Zo ja, zijn alle benoemde locaties in Haarlemmermeer bekend bij het college?; Is er duidelijkheid over de aard van de vervuiling?; Wat zijn de risico's per locatie? en Wat wordt of is er gedaan om de risico's weg te nemen? En als het betreffende bericht niet klopt, wat is dan de juiste stand van zaken?"

Meer berichten